Pakistan

Nieuws

30 augustus 2018 door Redactie

Moslims in Pakistan maken christenen het leven zuur

Een christelijke vader is vermoord. Familie is geslagen. Een dochter is misbruikt, omdat ze weigerde met een Pakistaanse moslim te trouwen. In Pakistan is veel geweld tegen christenen. Dat meldt The Christian Post.

Een lokale waakhondgroep heeft ernstige gevallen van geweld tegen christenen vast weten te leggen. Zo is onder andere te zien hoe een vader wordt vermoord.

Vader vermoord
Begin augustus is een christelijke vader vermoord op een bruiloft. De reden was dat hij een van zijn moslimvrienden durfde te vragen om het geld terug te betalen dat hij hem had uitgeleend.

“Binnen een mum van tijd veranderde het feest in harde woorden, een fysieke botsing en eindigde het met de moord van de christelijke man Vicky Masih”, aldus advocaat Tariq Zia. Masih, vader van drie kinderen, werd in de maag geschoten en stierf later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. 

Bedreigd en gepest
Ruim twee weken later werd een ander christelijk gezin geslagen, omdat het weigerde dat hun 19-jarige dochter gedwongen zou trouwen met een islamitische man.

Alvin John, de vader uit het gezin, vertelt dat hij zijn familie zo’n tien maanden geleden een nieuw huis heeft gegeven. “In eerste instantie werd ons door sommige moslimburen gevraagd om te vertrekken vanwege ons christelijke geloof, maar sinds Pasen zijn we onder druk gezet, bedreigd en gepest.” 

Misbruik
“Mijn 19-jarige dochter Aresha werd toen het doelwit. Ze zouden mijn dochter in de straten en op de markten volgen en haar een mooie en zekere toekomst bieden als ze zich bekeerde. Ze misbruikten haar vaak vanwege haar christelijk geloof.” 

Het gezin probeerde te onderhandelen met de oudsten uit de regio om het probleem om te lossen, maar werd in plaats daarvan aangevallen.

Op de foto wordt niemand uit het nieuwsbericht afgebeeld.

Reacties

J
Als je dit regelmatig hoort:- Gij (Moslims) zijt het BESTE volk dat voor de mensheid (ter lering) is verwekt; (3:110)

- "Ik ben met u; versterkt de gelovigen. Ik boezem ontzag (terror) in de harten der ongelovigen. Slaat daarom hun hoofd af en slaat alle toppen van hun vingers af." (8:12)

- , de ongelovigen onder de mensen van het Boek en de afgodendienaren zullen in het Vuur der hel geworpen worden, daarin zullen zij verblijven.

Zij zijn de SLECHTSTE der schepselen. (98:6)kan een dodelijke confrontatie elk ogenblik opvlammen!
J
OOK (BINNENKORT) IN NEDERLAND!!
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify