Nieuws

30 augustus 2018 door Redactie

Voorganger Andrew was in de kerk toen hij uit het leven stapte

De 30-jarige voorganger Andrew Stoecklein die vorige week vrijdag uit het leven wilde stappen, heeft dat geprobeerd te doen terwijl hij aan het werk was bij Inland Hills Church. De volgende ochtend overleed hij in het ziekenhuis. Dat heeft de politie bekend gemaakt, meldt The Christian Post

De kerk maakte via Facebook bekend dat hun geliefde voorganger was overleden, maar vermeldde daar niet bij dat Andrew in de kerk een einde aan zijn leven probeerde te maken.

De lokale misdaadpreventie-afdeling in Chino, Californië vertelde dat de politie op vrijdagochtend rond 11.08 uur een telefoontje ontving van de kerk over de situatie van Andrew. “Iemand belde en zei dat ze hem hadden gezien of ontdekt in de kerk. Ik weet niet de details van de exacte locatie. Hij was ergens in het gebouw, maar ik weet het niet precies”, aldus de politie, die geen uitspraken doet over hoe Andrew om het leven is gekomen.

De politie zei ook: “Het is een verwoestende situatie, ongeacht wie erbij betrokken is. Maar het feit dat we een connectie hebben met de kerk, zorgt voor nog meer impact. We zijn hier in Chino een kleine, hechte gemeenschap. We hebben familie en vrienden van de kerk die hier wonen. Het heeft absoluut een grote impact. Veel mensen kennen de kerk.” 

Een worsteling
Andrew worstelde al langer met depressie en angst. Na een zomerstop van het voorgangerschap was hij op 12 augustus voldoende opgeknapt voor het nieuwe seizoen. Hij sprak eerlijk over zijn persoonlijke situatie en riep mensen in soortgelijke situaties op om hulp te zoeken.

In zijn preek vertelde hij onder andere over Elia. “Elia erkent dat hij vervuld is van angst, depressie en suïcidale gedachten. Dat is iets waar we niet graag over praten in de kerk. Ik vind dat vreemd. De Bijbel is van kaft tot kaft gevuld met mannen en vrouwen die worstelen met hun emoties en gevoelens. Ze zijn eerlijk over hun gevoelens. Wij hebben deze woorden om ons te herkennen in die gevoelens en emoties.”

Het bericht over zijn overlijden is viral gegaan. Mensen reageren ontdaan en vol verdriet. Andrew heeft zijn vrouw Kayla en drie jongens achtergelaten.

Zoek vandaag nog hulp
Als jij worstelt met zelfmoordgedachten of -acties, vertel dit dan aan iemand. Zorg ervoor dat je niet alleen bent en bel een vriend of familielid voordat je een onomkeerbare beslissing neemt. Je bent meer geliefd en gewaardeerd dan je denkt. Zoek vandaag nog hulp.

Lees ook:
30-jarige voorganger stapt na zwaar gevecht met depressie uit het leven

Foto: Instagram

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify