Iran vlag

Nieuws

29 augustus 2018 door Jeffrey Schipper

Amnesty International springt in de bres voor vier Iraanse christenen

Een Iraanse rechter heeft celstraffen tot 15 jaar uitgesproken tegen vier Iraanse christenen vanwege ‘illegale kerkelijke activiteiten’, laat Amnesty International weten.

Victor Bet-Tamraz, zijn vrouw Shamiram Issavi, en de bekeerde moslims Amin Afshar-Naderi en Hadi Asgari hielden kerstbijeenkomsten, organiseerden thuis kerkdiensten en woonden buiten Iran christelijke diensten bij. Hiermee brachten ze volgens de rechter de nationale veiligheid in gevaar. Op dit moment zijn ze op borgtocht vrij in afwachting van hun hoger beroep.

Christenen worden in Iran behandeld als tweederangsburgers. De overheid verbiedt de prediking of hulp aan moslims en straft hiervoor met gevangenisstraf en geweld. Ook krijgen kerkleiders geen toestemming voor onderlinge gebedsbijeenkomsten. Moslimbekeerlingen vormen de grootste groep. De overheid ziet hen als westerse propaganda en legt hen de zwaarste vervolging op. 

'Roep de Iraanse autoriteiten op de veroordelingen van de vier christenen te vernietigen!,' aldus de mensenrechtenorganisatie. Iran bezet de tiende plaats op de Ranglijst Christenvervolging.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify