Israël Palestijnen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

29 augustus 2018 door Christenen voor Israël

VS stellen orde op zaken in Palestijns-Israëlisch conflict

Om invloed uit te oefenen op het Palestijns-Israëlische conflict zet de Amerikaanse regering de Palestijnen meer en meer onder druk door een reeks maatregelen aan te kondigen, merkt Christenen voor Israël op.

De eerste maatregel die vorige week bekend werd gemaakt betrof een korting van maar liefst 200 miljoen dollar van de financiële hulp die de Verenigde Staten jaarlijks aan de Palestijnse Autoriteit (PA) geven. Dat geld zal nu worden besteed aan andere doelen die meer in overeenstemming zijn met de “nationale interesses van de VS”, liet het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken (State Department) weten.

De tweede maatregel die de Amerikaanse regering gaat nemen betreft een enorme korting op de bijdrage aan UNRWA, de VN hulporganisatie die allerlei hulp biedt aan de meer dan vijf miljoen Palestijnse vluchtelingen en al hun nakomelingen. Onder de UNRWA criteria is iedere nakomeling van de circa 550.000 Palestijnse vluchtelingen ook een vluchteling, een criterium dat nergens ter wereld wordt gehanteerd door UNHCR, de andere VN organisatie die hulp biedt aan vluchtelingen.

Tenslotte was er nog een derde Amerikaanse maatregel die bedoeld is om stelling te nemen tegen de enorme vooringenomenheid tegen Israël binnen de Verenigde Naties. John Bolton, Trumps’ adviseur voor nationale veiligheid, maakte afgelopen donderdag bekend dat de VS hun jaarlijkse bijdrage aan de mensenrechtenraad van de VN (UNHRC) zullen stopzetten.

Lees hier meer op de site van Christenen voor Israël.

Reacties

J
Sinds Nikky Haley Ambassadrice is, wordt de zaak ook van binnenuit opgeschoond.De definitieve verplaatsing van de ambassade naar Jeruzalem

plus

deze drie financiële kortingen

zijn verder een geweldige push om dit "gezwel UN en zijn instituten" eindelijk eens doelgericht tot reorganisatie te dwingen.De EU zou deze aanpak per direct van harte moeten ondersteunen.Maar ja, wij blijven liever de "krokodil" pleasen,

in de hoop,

dat wij het LAATST worden opgegeten!J
De VS hebben PAKISTAN ook al 1 MILJARD minder ondersteuning gegeven, omdat de regering/leger (bijna) niet optreedt tegen de zg "extremisten".

Maar ja hoe kun je tegen zg"extremisme" optreden, als je als regeringsleider/militair in je hart zelf weet dat

[hetgeen we voor de westerse consumptie als afleidings-manoeuvre "extremisten" zijn gaan noemen]

juist deze personen de mainstream gelovigen zijn volgens jouw eigen boeken!En daar komt recentelijk nogmaals 300 miljoen korting bij.

Men begint EINDELIJK de juiste tactiek toe te passen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.