pistool

Nieuws

03 september 2018 door Dirk van Genderen | Breaking Christian News

Deze christenen strijden met het Evangelie tegen dodelijk geweld

Plaatselijke Amerikaanse kerken, voorgangers en christenen zijn in actie gekomen en gaan sinds kort de straat op, om te bidden om Goddelijk ingrijpen. ‘Jesus Summer’ ontstond en startte op 14 juli. Daklozen ontvangen voedsel, er wordt geëvangeliseerd op straat, er worden grote tentsamenkomsten georganiseerd en er zijn activiteiten voor kinderen.

Ze krijgen ook hulp van christelijke organisaties van buiten Chicago, onder meer van ‘Concerts of Prayer Greater New York’. Dimas Salaberrios van deze organisatie stelt: "We helpen de kerken van Chicago om er zeker van te zijn dat we elk huis in Chicago bereiken met het Evangelie. We willen de liefde van Christus delen met de mensen op straat."

Salaberrios is een voormalig drugsdealer. "Vanwege mijn verleden, zoek ik vaak bendeleden en drugsdealers op om juist met hen het Evangelie te delen. Nu heb ik besloten te vasten totdat er een week niet meer geschoten wordt in Chicago," vertelt hij. "Ik roep alle christenen op te bidden om een einde aan het geweld, om vrede."

Salabberios heeft al bijzondere dingen meegemaakt in Chicago. "Na gebed met een agressieve demonstrant, die ontzettend kwaad was over de dood van een zwarte man, zagen we letterlijk Gods vrede over deze man komen. Dat zien we veel vaker gebeuren."

Troost en bemoediging
Ook Donovan Price, inwoner van Chicago, ziet dat de Heere Zijn zegen geeft op de gebeden die worden opgezonden. "Binnen twintig minuten na weer een schietpartij, was ik daar aanwezig. Ik mocht de familie troosten en bemoedigen."

CBN News volgde met de camera Salaberrios, die met een groep vrijwilligers naar Jr. Drive ging, één van de onveiligste plekken in Chicago, ook wel bekend als ‘Murder Drive’. "Huis-aan-huis brachten we er het Evangelie," vertelt Kellie Lane van ‘Warrior Nation Ministries’. "Een jonge vrouw vroeg ons om voor haar te bidden. En terwijl met haar over het Evangelie spraken en voor haar baden, begon ze te huilen en zei dat ze Jezus nodig had. Daar op straat kwam ze tot geloof in Christus."

"Jesus Summer is op 26 augustus voorbij," geeft Salaberrios aan. "Maar we gaan voorlopig door en richten ons de komende tijd met name op de harde kern van 1500 geweldplegers. Als zij veranderen en tot geloof komen, zal de stad veranderen."

Dit bericht verscheen via Breaking Christian News in de website van Dirk van Genderen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify