Nieuws

29 augustus 2018 door Dick van den Bos

Dinsdag 11 september: Predikantenbijeenkomst GZB over ‘Laat je zien! Kwetsbare liefde in de praktijk’

Dinsdag 11 september houdt de GZB in Amersfoort haar jaarlijkse predikantenbijeenkomst. Het thema is: ‘Laat je zien! Kwetsbare liefde in de praktijk’. Sprekers zijn prof. dr. Bernhard Reitsma (bijzonder hoogleraar VU Amsterdam), ds. Sixto Hernández Garcés (predikant in Medellín, Colombia) en Pieter-Jan Rodenburg (kerkplantingsproject in Delft).

Het thema van de predikantenontmoeting sluit aan bij het jaarthema van de GZB: ‘Laat je zien!’. De GZB gelooft dat het Evangelie voor iedereen is; Jezus zelf heeft laten zien dat er geen grenzen zijn aan Gods liefde. Iedereen werd door Hem gezien en uitgenodigd om het koninkrijk van God binnen te gaan. Daarom zijn gemeenten in Nederland geroepen om oog te hebben voor mensen die je gewoonlijk niet in de kerk ziet. Maar hoe doe je dat in de praktijk? Wat kunnen we leren van de kerk in Colombia? Wat is de rol van de predikant?

 De volgende sprekers zetten aan tot nadenken en bieden praktische handvatten:

·         Prof. dr. Bernhard Reitsma is bijzonder hoogleraar ‘kerk in de context van de islam’ aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en tevens oud-zendingswerker van de GZB in Libanon. Het afgelopen jaar verscheen van hem het boek ‘Kwetsbare liefde’.

·         Ds. Sixto Hernández Garcés uit Medellín (Colombia) zet zich samen met zijn gemeente in voor de vele daklozen in de stad.

·         Pieter-Jan Rodenburg is pionier van Taste!, een kerkplantingsproject in Delft. Taste! wil mensen in de buurt laten proeven dat God goed is (Psalm 34).

 

De predikantenontmoeting vindt plaats in de Bergkerk in Amersfoort en begint om 09.30 uur.

Zie voor meer informatie en aanmelding www.gzb.nl/predikantenontmoeting.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher