Michael W. Smith

Levensverhaal

29 augustus 2018 door Redactie

Een zenuwinzinking bracht Michael W. Smith terug bij Jezus

Michael W. Smith is wereldwijd een geliefde aanbiddingsleider. In Amerika is hij nu te zien in de film ‘Beautifully Broken’. Toen The Christian Post hem naar zijn eigen mooie gebroken momenten vroeg, vertelde hij over zijn bijna-doodervaring en hoe een zenuwinzinking hem weer naar Jezus leidde.

Eind jaren zeventig speelde Smith met vuur. “Ik had een bijna-doodervaring en begon te bidden dat God me zou redden, omdat ik wist dat ik zou sterven als er niets zou veranderen."

Hij vertelt ook over een zenuwinzinking die hem terugleidde naar Jezus. In die tijd gebruikte Smith veel alcohol en drugs. Zijn ouders hebben hem nooit opgegeven en hebben altijd voor hem gebeden. “Toen kreeg ik de zenuwinzinking. Het was gewoon alsof God naar me toe kwam en hij naast me ging zitten op de vloer in mijn keuken. Van middernacht tot 3 uur in de ochtend. Ik ben niet meer dezelfde geweest sinds ik van de vloer opstond.”

De film ‘Beautifully Broken’ is een waargebeurd verhaal van drie families uit verschillende landen. Elke familie worstelt op zoek naar hoop en veiligheid na de verwoesting van de oorlog. Tijdens hun reis overlappen hun levens elkaar op een onwaarschijnlijke reis. Daar leren ze de genezende kracht van vergeving en verzoening. De families realiseren zich dat het helpen van anderen om hen heen, hen kan veranderen. 

“Iedereen zit met dingen in het leven. Elke gelovige, elke ongelovige. Dat kun je gewoon niet vermijden”, deelt Smith. “We leven in een gebroken wereld. Vaak zie je in christelijke films niet de ruwe dingen van het leven. Alsof ze worden ingepakt met een strik eromheen. Ik vind het juist goed dat we met deze film laten zien wat er gebeurt in het leven van mensen.”

Reacties

'Pijn' is essentieel in de groei van ons leven. Niet door God gegeven, maar een aspect van het leven. Het is helemaal goed om deze pijn bij Jezus te brengen, maar wel zelf onze eigen verantwoordelijkheid in te nemen en mee aan de slag te gaan. Te groeien door de pijn heen. Ons te richten op de dingen die we kunnen veranderen en, hoewel dit soms niet makkelijk is, 'ja' te zegen tegen datgene dat we niet kunnen veranderen. En daarbij het inzicht te ontwikkelen tot wat we wel en niet kunnen veranderen. Daarbij te bidsen voor inzicht ....
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify