Bijbel

Levensverhaal

29 augustus 2018 door Dick van den Bos

Man die 23 minuten in de hel was: 'Het brandende vuur is echt'

Veel mensen in deze tijd zeggen dat het vuur in de hel metaforisch is of dat het vuur gaat om de (gepijnigde) brandende verlangens in je gedachten. Bill Wiese is zelf naar eigen zeggen 23 minuten in de hel geweest en ontkent ten stelligste dat het niet om echt vuur zou gaan.

Om dit te bewijzen, slaat hij zijn bijbel open:

Openbaring 14:10:
Dan zal hij ook drinken van de wijn van de toorn van God, die onvermengd is ingeschonken in de drinkbeker van Zijn toorn, en gepijnigd worden in vuur en zwavel voor het oog van de heilige engelen en van het Lam.”
Het laat zien dat men gepijnigd zal worden met vuur en zwavel.

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Openbaring 21:8:
“Maar wat betreft de lafhartigen, ongelovigen, verfoeilijken, moordenaars, ontuchtplegers, tovenaars, afgodendienaars en alle leugenaars: hun deel is in de poel die van vuur en zwavel brandt. Dit is de tweede dood.”

Hij zegt: "Hier staat dat je IN de poel komt, die brandt met vuur en zwavel. Niet je gedachten branden, maar je hele lichaam."

Johnnes 15:6
Als iemand niet in Mij blijft, wordt hij buitengeworpen zoals de rank, en verdort, en men verzamelt ze en werpt ze in het vuur, en zij worden verbrand.

Psalm 11:6
"Hij zal op de goddelozen valstrikken, vuur en zwavel doen regenen. Een verschroeiende stormwind zal het deel van hun beker zijn."

Naslagwerken
Vervolgens pakt Wiese ook wat naslagwerken erbij. Zo zegt hij dat de Holman Bible Dictionary aangeeft dat er een 'sterke evidentie is, dat er letterlijke taal is gebruikt. "In de gelijkenissen gebruikt Jezus ook altijd letterlijke figuren. Het is heel logisch dat het vuur letterlijk bedoeld is."

Ook Matthew Henry, Charles Spurgeon en John Wesley onderbouwden allen dat het om letterlijk vuur gaat, zo zegt Wiese in onderstaande video:

Reacties

J
Ook al is het de 21e eeuw: zonde is nog steeds zonde en de hel is nog steeds heet!
REAGEER
H
Tip: lees het boek van Henoch maar eens, verduidelijkt veel over dit onderwerp, verbazingwekkend.
REAGEER
G
Bizar, al oud verhaal. Even zoeken op internet geeft het beeld van iemand die ooit een slechte droom had, en daarna goed verdiend heeft aan de boeken die hij er over schreef. Zie o.a. Wikipedia en https://rationalwiki.org/wiki/Bill_Wiese
REAGEER
Toon meer reacties (9)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher