LGBT
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

29 augustus 2018 door Redactie

Jezuïetenpriester: “Het is geen zonde om LGBT te zijn”

“Helaas geloven mensen nog steeds dat mensen hun seksuele geaardheid kiezen. Je kiest je geaardheid of genderidentiteit niet meer dan je ervoor kiest om linkshandig te zijn. Het is geen keuze. Het is geen verslaving. Het is dus geen zonde om LGBT te zijn.” Het zijn woorden van de jezuïetenpriester James Martin. Dat meldt The Christian Post.

Tijdens een grote katholieke bijeenkomst in Dublin, Ierland, nam hij een duidelijk standpunt in over seksuele geaardheid. Hij pleitte niet voor ondersteuning van het homohuwelijk en hij eiste ook niet dat de kerk zou ophouden met het verwijzen naar homoseksualiteit als een zonde. 

Wel had hij een boodschap voor de katholieken. “LGBT willen de liefde van de Vader ervaren in contact met anderen,” zei Martin. “Ze willen Jezus Christus ontmoeten in de eucharistie. Ze willen de Heilige Geest in de sacramenten ervaren. Ze willen goede muziek zingen en deel uitmaken van een geloofsgemeenschap. Behandel ze ook zo.”

Reacties

F
De jezuïeten orde is één van de gevaarlijkste clubs in deze wereld, ze zijn in het leven geroepen om de reformatie tegen te werken tot op de dag van vandaag. Met redelijk veel succes maar de God van Israël volvoert zijn plan en niets of niemand houd Hem tegen.
H
Van Agt is ook een jezuït.
De gender is voor het lichaam; de Geest voor de ziel
Toon meer reacties (6)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.