Last Reformation

God

29 augustus 2018 door Dick van den Bos

"Ik heb 30 jaar in de kerk gezeten zonder discipelen te maken"

De Last Reformation heeft drie weken training gegeven over het luisteren naar de Heilige Geest en het vertrouwen op God. Vervolgens zijn de ‘studenten’ in het diepe gegooid… Zonder geld en zonder onderdak, vertrouwend op God, gingen ze het land in om mensen over Jezus te vertellen.

Twee mannen vertellen hun ervaringen. “Wij hadden op ons hart om naar Zwolle te gaan. We kregen een lift naar Nijkerk en daar hebben we 15 minuten gebeden en na korte tijd hadden we vervoer richting Zwolle. Vooraf kregen we de instructie van God over een vuurtoren. In Zwolle kwamen we bij een punt dat er erg op leek. Daar gingen we op zoek naar de ‘persoon van vrede’, zoals dat in het Lukas-evangelie is beschreven.”

Bijzondere gesprekken
“In het park aldaar ontmoetten we ex-daklozen met wie we bijzondere gesprekken hadden. Toen werd Niek (een van de twee mannen, red.) gebeld door een van de ex-daklozen om bij de MacDonalds af te spreken. Toen we daar waren, kwamen er andere discipelen van Jezus bij zitten. We hadden hun niet verteld dat we geen geld en geen onderdak hadden.”

“Toen vroeg een de vrouwen, Christel: ‘Hebben jullie wel onderdak?’ Toen nodigden ze ons meteen uit om bij haar te komen slapen. Heel bijzonder. De volgende ochtend had ze haar verjaardagsontbijt en ze zei: oh, dan kun je met de mensen delen wat jullie aan het doen zijn.”

Dit was bijzonder, omdat de heren in geloof op pad gingen - vertrouwend dat God zou voorzien in eten en onderdak. Dat is uitelijk via Christel gebeurd.

Klaar zetten
“We hebben haar geholpen om alles klaar te zetten – en de volgende dag konden we aan de mensen uitleggen wat we deden. Een van de mannen bleek door een hele moeilijke tijd te gaan. Uiteindelijk ging ik (Niek, red.) met hem naar buiten om te wandelen en verder te praten. Wat ik heb geleerd is dat je alleen echt geholpen kunt worden als je bereid bent om je vijand (duivel) los te laten. Als je hem de oorlog verklaart, dan kan Jezus werken.”

“We hebben samen gebeden en hij heeft alles losgelaten. Daarna heb ik ook specifiek gebeden tegen demonische banden en naarmate we verder gingen, voelde hij een enorme rust over zich heen komen. Hij zei: ‘Het lijkt wel of ik met Jezus aan het praten ben.’ Het was heel bijzonder.”

Geen gehoorzaamheid
Een deelneemster voegt toe waarom ze dit zo belangrijk vindt. “Ik zag dat ik veel kennis bezat, maar geen gehoorzaamheid. Ik wist alles wel, maar ik deed het gewoon niet. Evangelie brengen doet de evangelist, dacht ik, en dus had ik 30 jaar in kerk gezeten zonder discipelen te maken.”

Bekijk hier de hele video:

Reacties

J
Mijn gebed is dat dit in (niet buiten) Gods kerk op gang zal komen!
REAGEER
E
https://www.youtube.com/watch?v=zka4DUYeJ5gHier een link naar de eerste film van The Last Reformation. Erg boeiend.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher