Wouter van der Toorn
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

28 augustus 2018 door Jeffrey Schipper

Blogger: meer mensen genezen door goede behandeling dan door gebed

"Verbazingwekkend is het bijvoorbeeld als mensen die met uitzaaiingen in hun rug komen, geen stap meer kunnen verzetten, en die na een paar dagen lopend de deur uitgaan, omdat de behandeling daarbij helpt," schrijft blogger Wouter van der Toorn.

Van der Toorn: "Honderdduizenden mensen zijn vol geloof, hoop en vertrouwen naar genezingsdiensten en miraculeuze wonderplekken gegaan zoals Lourdes. In 160 jaar zijn er, ondanks de vele pelgrims en alle gebeden, 70 mensen genezen in Lourdes (bron). Ik vind het prima om te vertrouwen op God, maar een beetje realiteitszin mag er ook zijn. Beweringen van predikers en gelovigen mogen wat dat betreft een beetje terughoudend zijn."

Twee jaar geleden verzette de blogger zich tegen "genezingsshows" in charismatische kringen. Van der Toorn riep op om "geen misbruik te maken van zwakke zielen van mensen die ontzettend zoeken naar hulp, aandacht en een glimp van de hemel." In zijn nieuwe blog legt hij de nadruk op "het voortschrijdend inzicht in de medische sector". "Ongelofelijk waar de mens toe in staat is. Zou het zomaar kunnen zijn dat de schepper erachter zit?"

Lees hier de volledige blog van Wouter van der Toorn.

Reacties

L
In de afgelopen 40 jaar van mijn bediening in Evangelische Gemeenten heb ik nog NOOIT meegemaakt dat iemand die dodelijk ziek was door kanker werkelijk genezen werd door de één of andere gebedsgenezer. Ik heb de afgelopen jaren veel met mensen mogen werken met spierziekten. Ik daag iedereen uit één van mijn vrienden conform Handelingen 3:6 en 7 te genezen en ik betaal hem of haar 100.000 euro.
A
Sorry, Lourdes is afgoderij geinitieerd vanuit de Roomse kerk om de leken een houvast te geven.
L
Ik weet niet of u ooit van Martie Haaijer hebt gehoord?
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.