Gamen

Nieuws

28 augustus 2018 door Redactie

Godsdienstdocente laat leerlingen tijdens de les gamen

Gamen in de godsdienstles is voor sommigen een ver van hun bed show. Docente Liesbeth Last ziet er juist de voordelen van in. "Je ziet sommige leerlingen groeien, omdat ook hun passie een keer aan bod mag komen. Meestal wordt heel negatief gedaan over gaming", zegt zij tegen Kerknet.

"Als leerkracht probeer ik innovatief te zijn en leerlingen samen kritisch te laten nadenken over levensbeschouwing", vertelt Last. "In technieken die videogames gebruiken (directe feedback, zelf het leerproces kunnen beïnvloeden) en de games zelf vind ik inspiratie. Ze sluiten aan bij de leefwereld en het verrassingseffect als je ermee wegkomt, helpt om de aandacht te pakken."

Voor de duidelijkheid, stelt de leerkracht: "We zitten niet met spelconsoles op schoot."

Maar er is natuurlijk meer, weet Last. "We denken na over sociale of ethische vraagstukken die aan bod komen, of analyseren de vaak aanwezige christelijke (en eventueel andere) symboliek."

Zo heeft het hoofdpersonage in Horizon Zero Dawn veel weg van Mozes en van Jezus. "We lezen Bijbelfragmenten en stellen ook geloofsvragen: wie zou ik durven en willen volgen? Waarom? Wat zou ik voor die persoon achterlaten?"

Bekijk hier een fragment uit Horizon Zero Dawn:

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify