Fulani
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

28 augustus 2018 door Redactie

In dit land worden christenen momenteel massaal afgeslacht

Duizenden christenen zijn in het afgelopen jaar gedood. Families hebben geliefden verloren. Maar ook hun kerken en hun huizen. Alles was in een oogwenk verloren. Sommigen noemen het een genocide in het meest christelijke land op het meest christelijke continent van de wereld. Dat meldt The Christian Post.

We hebben het over het Fulan-conflict in Nigeria. Wat er precies gaande is blijft onduidelijk door de politiek, onjuiste informatie en verkeerde informatie. Er wordt gezegd dat er opzettelijk misleiding plaatsvindt, dat Fulani-aanvallers worden geportretterd als ‘herders’ en dat het conflict enkel tussen boeren en veehoeders is. 

Maar volgens de International Society for Civil Liberties & the Rule of Law is er een andere waarheid. Deze non-profit zegt dat radicale islamieten de Fulani hebben overgenomen en de jihad verspreiden door christenen bewust uit te roeien en hun kerken te verbranden.

Alles wat christenen hebben, is in een oogwenk verloren. Hun huizen, kerken en gemeenschappen worden omvergehaald. Elke stabiliteit die ze kennen is weg. En dan moeten ze rennen voor hun leven. Het is de keiharde realiteit van veel christelijke families in het Afrikaanse land. Dat meldt Open Doors USA. Deze organisatie staat slachtoffers van het Fulani-geweld bij. 

Een rapport, opgesteld door Open Doors, sprak eerder van een religieuze zuivering in het zuiden van de Nigeriaanse staat Kaduna. Daaruit blijkt dat de herders voornamelijk ’s nachts aanvallen. Ze vallen geïsoleerde christelijke gemeenschappen aan en steken alles in brand wat ze tegen komen. De bewaking van de gemeenschappen is niet voldoende om de aanvallen af te slaan. Vrouwen en kinderen worden niet gespaard. Velen van hen worden ontvoerd en seksueel misbruikt.

Het rapport geeft aan dat de overheid faalt in de bescherming van christenen. Er wordt geen enkel gehoor gegeven aan de noodkreet van de slachtoffers. Veel christenen die gevlucht zijn leven in nabijgelegen kampen en ontvangen geen steun vanuit de overheid. Als de Nigeriaanse overheid niet ingrijpt, zullen de overgebleven christenen zich gedwongen voelen de regio te verlaten.

Christenen in het Westen worden opgeroepen om te bidden.

Reacties

B
"Wie de islam niet ontmaskert, heeft het bloed van de slachtoffers van de islam aan diens handen!"

Alle 6000 kerken en 50 synagoges en ca. 50 zgn. "messiaanse gemeentes" zwijgen over de islam op hun websites en de meerderheid stelt dat het om "dezelfde god" gaat in Bijbel en koran.

De rekening wordt steeds hoger gepresenteerd en juist de christen en joden kunnen weten , dat het totaal NIET om "dezelfde God" gaan.

Schandvlekken, al die voorgangers en rabbijnen, die zo bezig zijn en lauwe lafhartige gemeenteleden.

Ben Kok (j-chr. pastor)

J
"Duizenden christenen zijn in het afgelopen jaar gedood.

Families hebben geliefden verloren. Maar ook hun kerken en hun huizen.

Vrouwen en kinderen worden niet gespaard.

Velen van hen worden ontvoerd en seksueel misbruikt."Dit is de PERFECTE blauwdruk, werkwijze van de "ideologie van de WREEDE" om terreur, angst te zaaien, via " economische jihad", de inkomsten en bezittingen van je vijand vernietigen, zodat hij verzwakt en je hem makkelijk kunt overmeesteren en tot "slaaf" maken.
J
De UN doet uiteraard niets, want er heerst zogenaamd onduidelijkheid!"Wat er precies gaande is blijft onduidelijk door de politiek, onjuiste informatie en verkeerde informatie. Er wordt gezegd dat er opzettelijk misleiding plaatsvindt, dat Fulani-aanvallers worden geportretterd als ‘herders’ en dat het conflict enkel tussen boeren en veehoeders is."We hebben in het MO een komplete industrie gespecialiseerd in het aanleveren uit voorraad van FAKE, misleidende info´s, inclusief met bijbehorende foto´s, geluidopnamen, recente interviews.
Toon meer antwoorden (4)
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.