Nederland

Levensverhaal

31 augustus 2018 door Alpha Nederland

Carolien is wel vijf keer uitgenodigd voor een Alpha

Pas bij de zesde uitnodiging gaat Carolien eropin. Ze doet een mooie ontdekking op Alpha…

Met anderen op zoek gaan naar de zin van het leven. Dat is Alpha. Tijdens circa tien interactieve en gezellige bijeenkomsten ontdek je wat het christelijk geloof inhoudt.

Carolien groeit op in een christelijk gezin. Niet iets waar ze nou zo trots op is. Ze neemt een besluit: als ze op haar achttiende op kamers gaat wonen, gaat ze doen waar ze zelf zin in heeft! En dat doet ze.

Verliefd
Niet veel later ontmoet ze Robin: “We hebben elkaar ontmoet in de foutste kroeg van Utrecht. Het was liefde op het eerste gezicht. Twee weken later trok ik bij Robin in. We waren smoorverliefd.” Niet lang nadat ze gaan samenwonen, ontstaan de eerste conflicten. Carolien vertelt: “Ik kreeg veel stress van het kopen van ons eerste huis en ik wilde Robin veranderen; hij moest net zo denken als ik. Ook stapelde mijn boosheid zich op en dan kon ik ineens exploderen.” Hun relatie verslechtert.

Ontdekking
Ieder jaar geeft Caroliens vriendin haar een uitnodiging voor een Alpha. Carolien: “Ik heb er wel vijf gekregen maar pas toen ik in verwachting was van onze oudste, stond ik ervoor open. Ik wilde mijn kind iets van het christelijk geloof meegeven en ging naar een Alpha. Ik voelde me er heel welkom. Wat een leuke groep!”

Tijdens Alpha leert ze God kennen, een bijzondere ontdekking. Ze vertelt er enthousiast over aan haar man. Die kan er op dat moment niet zoveel mee, maar ziet haar veranderen. Carolien: “Mijn boosheid verdween. Inmiddels heeft Robin ook een Alpha gevolgd en God leren kennen. Dat maakt voor ons leven en huwelijk een groot verschil!”

Carolien is een van de drie hoofdrolspelers van de nieuwe Alpha - Campagne die in september van start gaat. Een (herhaalde) uitnodiging voor een Alpha bij haar in de buurt heeft haar leven volledig veranderd. Haar vraag aan jou is daarom: Wie nodig jij uit voor Alpha? Klik hier voor meer informatie.

Beeld: Christiaan Bruin

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify