Colombia

Levensverhaal

27 augustus 2018 door Dick van den Bos

Deze Colombiaanse vrouw vergaf én hielp de moordenaars van haar familieleden

Een christelijke vrouw in Colombia heeft verteld dat ze niet alleen de mensen vergeeft die haar geliefden vermoorden, maar ze heeft hen zelfs verzorgd en behandeld toen de daders in kritieke toestand verkeerden.

Het gaat om pastora Mira Garcia. Ze was in september 2017 uitgekozen om te spreken voor paus Franciscus tijdens zijn bezoek aan Colombia. Ze vertelde dat haar vader Franisco in 1960 vermoord werd door politieke rivalen. Mira was 4 jaar oud en al zijn kinderen werden gedwongen om deze moord te bekijken. "Ze duwden mijn moeder opzij en onthoofden mijn vader voor onze ogen."

"In 1999 had mijn moeder last van een hartaanval en stierf ter plekke toen militanten de voordeur van onze buren eruit schopten. In 2001 hoorde ik dat mijn dochter Paola en haar 5 jaar oude kleindochter ontvoerd waren door extremisten. Onze kleindochter werd vrijgelaten, maar Paola werd vermoord. Pas na zeven jaar zijn we erin geslaagd om haar lichaam te vinden."

Garcia's 18-jarige zoon was in 2005 vermoord nadat hij 15 dagen in gevangenschap was gehouden door den illegale bewapende groep - terwijl haar jonge broer is opgepakt en nooit meer is teruggekeerd.

Ondanks al de ellende en het lijden in haar familie, is het Garcia niet alleen gelukt om de daders te vergeven. Ze verzorgt ook de moordenaars die ze op verschillende wijzen is tegengekomen. Bijvoorbeeld toen ze als verzorgende in een dorp kwam en daar de moordenaar van haar vader tegen het lijf liep. Hij was in zijn huis en inmiddels was de man een 'wrak' geworden.

Vergiftigen
Mira Garcia vertelt: "Gezien de omstandigheden was het heel makkelijk geweest om hem te vergiftigen of andere manieren te gebruiken om hem om het leven te brengen."

Ze vertelt over haar beweegredenen. "Ik moet liefde laten zien, zelfs aan de grootste vijanden. Ik hoop dat ik hen dichter bij Christus kan brengen. Christenen zijn mensen die van hun vijanden houden, zelfs als broeders."

Klik hier om het hele verhaal te lezen

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify