Facebook

Nieuws

27 augustus 2018 door Jeffrey Schipper

Christelijke Facebookpost van Amerikaanse predikant verwijderd

Dominee Solomon wilde op Facebook een advertentie plaatsen met de tekst ‘Speak the truth, Love God, Defend America’ (Spreek de waarheid, Heb God lief, Verdedig Amerika). Volgens Facebook was de advertentie ‘te politiek’.

"Het heeft helemaal niets met politiek te maken," aldus de dominee, "het gaat mij om de geestelijke en morele inhoud van de tekst. Ik heb gediend als legerpredikant in het Amerikaanse leger," vervolgt Solomon. "Ik ben in Irak geweest, in Afghanistan, ik heb letterlijk Amerika verdedigd. Het eenvoudig aanmoedigen van mensen om eerlijk te zijn, van God te houden en Amerika te verdedigen, is toch beslist niet controversieel?"

In de afgelopen tijd zijn meerdere Facebookposts van conservatieve gebruikers verwijderd. Zo meldt de conservatieve krant Tennessee Star dat Facebook drie berichten zou hebben gewist die kritisch waren over een voorgedragen Democraat voor de Amerikaanse Senaat. Todd Starnes, blogger op Charisma News, vindt het moeilijk om te geloven dat er sprake is van toeval of een technische storing.

Bovenstaand bericht verscheen via Charisma News in de nieuwsbrief van Dirk van Genderen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify