Donald Trump

Nieuws

27 augustus 2018 door Israël Today

Trump hekelt Palestijns 'Recht op Terugkeer'

Het recht op terugkeer voor miljoenen zogenaamde 'Palestijnse vluchtelingen' is een harde eis van de Palestijnen in onderhandelingen over het Palestijns-Israëlische conflict. De Amerikaanse president Donald Trump wil hiervan af, meldt Israël Today.

De Verenigde Naties hebben na de Israëlisch-Arabische oorlog van 1948 besloten dat nakomelingen van Palestijnse vluchtelingen hun vluchtelingenstatus behouden, iets wat voor geen enkele andere groep vluchtelingen is gebeurd. Daarom zijn er op papier miljoenen Palestijnse vluchtelingen. Volgens de regering-Trump zijn er in werkelijkheid niet meer dan 500.000 Palestijnse vluchtelingen, een aantal waarmee Israël veel redelijker zou kunnen omgaan.

Indien alle momenteel erkende Palestijnse vluchtelingen naar Israël zouden terugkeren, dan zou dat een demografische ramp zijn die het voortbestaan van het land zou bedreigen, erkennen zelfs linkse Israëlische parlementsleden. Veel Israëli's zijn verbaasd over de no-nonsense aanpak die Trump in het conflict volgt, nadat tientallen jaren Amerikaanse leiders tevergeefs hebben geprobeerd beide partijen alles te geven wat ze willen.

Binnenkort onthuldt de Amerikaanse president Donald Trump zijn vredesplan voor het Palestijns-Israëlische conflict. Onlangs herhaalde hij dat ook Israël een hoge prijs zal moeten betalen. "Jullie hebben een punt gewonnen, en jullie zullen een aantal punten opgeven later in de onderhandelingen," zei de president eerder dit jaar nadat hij de Amerikaanse ambassade verplaatste naar Jeruzalem.

Reacties

Als Joden recht hebben op terugkeer, terwijl ze helemaal geen vluchtelingenstatus hebben, waarom Palestijnen dan opeens niet? Wat wordt bedoeld met een demografische ramp? Mogen Westerse landen, zoals Hongarije, zich nu ook beroepen op vrees voor een demografische ramp? Het gemak en de kritiekloosheid waarmee dit soort argumenten wordt herhaald op CIP valt mij tegen.
J
Hello Kees,

Joden hebben een staat!

En die staat bepaalt dat personen, die volgens enige kwalificaties het predicaat Jood hebben, naar Israël mogen immigreren.

Men staa dat toe, omdat deze personen meestal in hun huidige woonsituatie achtergesteld, onderdrukt, gediscrimineerd worden.

Dat jij (en ik) dat (bijbels gezien) "recht op terugkeer" noemen is mooi, want dat is in lijn met diverse voorzeggingen,

Maar heeft niets met het "recht op terugkeer" binnen een vluchtelingenstatus te maken.
Toon meer antwoorden (11)
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify