van Ooijen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

27 augustus 2018 door Dick van den Bos

In deze kerk in Nijkerk vond ooit een enorme opwekking plaats

In een filmpje van het Evangelisch Werkverband staat Esther Vorsterman-Van Ooijen voor de grote kerk in Nijkerk. Ze vertelt dat dit een hele bijzondere plek is. "Dit is de plek waar in 1749 een hele grote opwekking is geweest. Dit is in het midden van het land, in het hart van Nederland."

"Het begon allemaal toen een oude vrouw Gods aanwezigheid aanriep. Er was een hongeren en een dorsten naar Gods glorie en hier speelde het zich af. Het werd een bron en vanuit deze bron ontstond helder en levend water. Het stroomde de stad en zelfs het land in. Jammer genoeg is de bron dicht gegaan en heeft de vijand hem gestopt."

"Vaak gebeurt het door oordeel, aanklacht, verdeeldheid of twist. Ik geloof dat we in een tijd leven dat God de bron weer wil heropenen en oude putten weer wil openbreken."

Dat zal ook een belangrijk thema bij There is More zijn van het EWV, en Esther is daarbij! "Ik ben verwachtingsvol voor de ruimte die de Heilige Geest daar zal krijgen."

Reacties

J
Heel mooi, Esther! Overigens, dat er voor het eerst een opwekking plaatsvond op deze plek is gelukkig niet zo. Er zijn de hele geschiedenis door bewegingen van Gods Geest geweest. Gelukkig maar! Shalom en zegen!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.