Clemenskerk Waalwijk

Nieuws

27 augustus 2018 door Jeffrey Schipper

'Tot 2030 gaan in Nederland zo'n duizend kerken dicht'

De kerken in Nederland lopen steeds verder leeg en dat betekent regelmatig sluiting. Tot 2030 gaan er maar liefst zo'n duizend kerken dicht. En dat biedt ook mogelijkheden voor nieuwe toepassingen: van kroeg tot indoor speelparadijs, laat Nieuwsuur weten.

Niet alleen katholieke, ook steeds meer protestantse kerken sluiten de poort. Andere geloofsgemeenschappen hebben juist behoefte aan ruimte. Zo huist in de voormalige protestantse Thomaskerk in Den Haag nu een moskee. Het bestuur is erg blij met het gebouw. De voormalige predikant van de Thomaskerk is blij dat het gebouw een gebedshuis is gebleven.

Het kerkgebouw van diaken Anton van Diessen staat momenteel te koop. De Clemenskerk in Waalwijk krijgt een andere functie. "De mensen geloven niet meer zo hard in God. Er ontvallen ons elke keer mensen, en van onderen komt er niks bij," voegt hij toe.

Bekijk het Nieuwsuur-item en lees hier het volledige artikel:

Reacties

A
Kerkgebouwen sluiten, MAAR de gemeente van Jezus, Zijn lichaam groeit, halleluja

Shalom
REAGEER
H
"Fijn dat de kerk een gebedshuis is gebleven" als moskee. En dat is een predikant. Moeten we dan Jezus Christus verloochenen en multi-religieus worden. Sorry hoor! Door verdrukking groeit de echte Gemeente. Dank Abe en shalom!
REAGEER
J
De voormalige predikant van de Thomaskerk is blij dat het gebouw een gebedshuis is gebleven.Wedden dat dit een PKN-dominee is??!!
Toon meer antwoorden (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher