Christelijke Hogeschool Ede

Nieuws

24 augustus 2018 door Christelijke Hogeschool Ede

Opening hogeschooljaar CHE over professionals in de digitale samenleving

Op donderdag 30 augustus 2018 wordt het hogeschooljaar van de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) officieel geopend met relaties, medewerkers en studenten. Dr. Ir. Melanie Peters, directeur van het Rathenau Instituut zal ingaan op de vraag wat verregaande digitalisering vraagt van overheid, bedrijven, maatschappelijke organisaties en onderwijs.

Digitale vernieuwingen veranderen ons leven en werk in een rap tempo. Samen met de werkveldpartners leidt de CHE studenten op om in de veranderende samenleving van betekenis te zijn. Deze middag geven de sprekers een frisse en prikkelende kijk op de digitale samenleving en wat dit vraagt van professionals van de toekomst.

ICT-opleidingen van start
In september starten de eerste studenten aan de opleidingen HBO-ICT en Associate degree ICT Service Management. Ing. Riné le Comte, CTO van To-Increase en docent ICT aan de CHE, geeft een update over digitalisering in het werkveld, de integratie in de HBO-ICT opleiding en een vooruitblik naar nieuwe ontwikkelingen in het ICT vakgebied. De middag wordt vervolgd met een interactieve sessie met de nieuwste robots door Richard Kuijpers, eigenaar van Smartrobot.solutions. Hij bespreekt de meerwaarde van artificial intelligence, wat robots kunnen betekenen en de leerervaringen uit de praktijk wanneer een robot wordt ingezet.

Woorden geven aan waarden
Harmen van Wijnen, voorzitter College van Bestuur van de CHE: “Met de start van nieuwe ICT-opleidingen begeeft de CHE zich in een nieuwe tak van sport. We zijn blij dat we nauw samenwerken met bedrijven in de ICT-Valley bij het ontwikkelen en uitvoeren van het onderwijs. Juist in dit vakgebied is het belangrijk om up-to-date te blijven en aan te sluiten bij actuele ontwikkelingen. We hebben inmiddels met veel bedrijven in de ICT-Valley een samenwerkingsovereenkomsten getekend en het is mooi om samen nieuwe vormen van leergemeenschap zijn te ontdekken. De digitale ontwikkelingen raken elk vakgebied waarvoor de CHE opleidt. Thema’s als zorg en technologie, e-coach in het basisonderwijs, e-pastoraat, VR-toepassingen in de hulpverlening zien we al voorbij komen. We merken dat deze nieuwe opleiding zich verbindt met de andere opleidingen. Er is in de samenleving steeds meer behoefte aan het goede gesprek over hoe technologie wordt ingezet en hoe je als professional handelt in de veranderende beroepspraktijken. Als hogeschool willen we graag professionals opleiden die woorden kunnen geven aan het gesprek over waarden.”


Nieuwe opleidingen
Naast de ICT-opleidingen gaan ook de nieuwe Associatie degree opleidingen Pedagogische Educatief Medewerker, Ondernemen, Pastoraal Werk en Ondernemend in de zorg van start. Dit zijn tweejarige hbo-opleidingen om professionals de kans te bieden zich verder te professionaliseren. Ook starten komend jaar voor het eerst de deeltijdopleidingen Communicatie, Bedrijfskunde, Human Resource Management, de masters Speltherapie en Passend Meesterschap en een aantal nieuwe post-hbo’s.

De CHE speelt met deze opleidingen in op de veranderende arbeidsmarkt en werkt aan flexibilisering van het onderwijs.

Start met 1600 nieuwe studenten
Maandag 3 september 2018 vindt de startviering met studenten plaats. Komende week heten veel opleidingen de nieuwe lichting studenten welkom met een introductieprogramma. Dit jaar starten er in totaal ongeveer 1600 nieuwe studenten aan de CHE. Het totale aantal vooraanmeldingen in 2018 is 25% hoger dan vorig jaar.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify