Israël Palestijnen

Nieuws

27 augustus 2018 door Christenen voor Israël

Medische samenwerking Israël en Palestijnen draagt vruchten

Terwijl Palestijnse terroristen brandende ballonnen en vliegers laten opgaan richting Israël, werken Israëlische en Palestijnse artsen samen in het Rambam Medisch Centrum in Haifa. Hierover schrijft Christenen voor Israël.

Het gezamenlijke project begon vijf jaar geleden en heeft tot doel de interpersoonlijke verhoudingen onder stafleden van diverse disciplines te bevorderen. Op die manier wordt de onafhankelijkheid van de Palestijnse gezondheidszorg aangemoedigd. Dit heeft weer twee subdoelen: 1) de vorming van een onafhankelijk Palestijns gezondheidszorgsysteem; en 2) het verzekeren van voortgaande medische zorg in de Palestijnse sector totdat daar een onafhankelijk gezondheidszorgsysteem opgezet is.

Tot dusver hebben 23 artsen uit oostelijk Jeruzalem-ziekenhuis deelgenomen aan het programma voor bekwaming van ziekenhuiskwaliteiten in verschillende disciplines. Daaronder vallen: hoofd- en nekchirurgie, oncologie, keel- neus- en oor specialisme, neurochirurgie, medische wetenschap m.b.t. nierziekten en plastische chirurgie. Zij die voor dit programma geslaagd zijn, hebben posities gekregen in andere ziekenhuizen in Judea en Samaria. Terwijl ze daar hun pas verworven bekwaamheden inzetten, hebben ze medische diensten ingesteld die voorheen niet bestonden in gebieden onder de Palestijnse Autoriteit.

Behandelingen voor deze patiënten zijn bijvoorbeeld chirurgische ingrepen die niet beschikbaar waren in ‘de gebieden’, zoals robot-chirurgie, kijkoperaties voor buik en baarmoeder, herstelchirurgie, transplantaties en chirurgisch verwijderen van tumoren die aan de schedel vastzitten. “Het gezamenlijke Israëlisch-Palestijnse artsenprogramma en de resultaten ervan over de afgelopen vijf jaar zijn het bewijs dat gemeenschappelijke doelen ingezet kunnen worden als basis voor het bouwen aan samenwerking en begrip tussen onze volken,” aldus dr. Gil, directeur van de afdeling chirurgie van ‘keel, oor, neus, nek en hoofd’ in Rambam.

Lees hier het volledige verhaal op de site van Christenen voor Israël.

Reacties

H
Er is alleen reden tot vreugde als eenzelfde soort medisch centrum voor hetzelfde geld ook in Palestijns gebied opgezet had kunnen worden. Zolang dat niet kan, blijven we argwanend.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify