Nieuws

24 augustus 2018 door Jeffrey Schipper

Keniaanse atheïsten willen eigen feestdag om te vieren dat God niet bestaat

Een groep atheïsten uit Kenia pleit voor een eigen feestdag om te vieren dat God niet bestaat en om 'goddeloze optochten' te organiseren, meldt The Christian Post.

The Atheists in Kenya Society wijst op de religieuze feestdagen die Kenia momenteel al kent, zoals Pasen, Kerst, Eid ul-Fitr, Diwali, Eid al-Adha en Ramadan. "Kenianen die niet in God geloven verdienen ook een feestdagen," stelt Daisy Siongok namens de atheïstische groepering. Het feit dat slechts 5 % van de Keniaanse bevolking geen religie aanhangt is volgens hem geen reden om deze minderheid geen nationale feestdag te bezorgen.

De atheïsten pleiten voor 17 februari als feestdag, omdat op die dag The Atheists in Kenya Society officieel is geregistreerd. "Die dag zullen we vervolgens aangrijpen om ons gebrek aan vertrouwen in God te tonen, onder andere door goddeloze optochten in het hele land te organiseren. We zijn ervan overtuigd dat op deze manier de vrijheid van godsdienst wordt gepromoot als mensenrecht in Kenia."

De groepering verzoekt ook om de zin 'God van de hele schepping' uit het Keniaanse volkslied te schrappen en te vervangen door 'zegen ons land'. Atheïsten hebben in het verleden vaker aangedrongen op het verwijderen van 'God' uit het volkslied. "Als niet-gelovigen vinden we dat het volkslied indruist tegen de geest van de Keniaanse grondwet," stelde de groepering in 2016.

Reacties

Als je God niet kent omdat je niks van Hem wilt weten, valt er niets te vieren. Atheïsten zouden een rouwdag moeten houden, waar ze samen treuren om het feit dat ze gedoemd zijn tot een banaal, zinloos en doelloos bestaan zonder hoop en zonder eeuwig perspectief.
REAGEER
H
Je zou ook de geboortedag kunnen nemen van de enige Amerikaanse president die in Kenia is geboren; Barack Obama. Sinds die president is, heeft Kenia vaker de internationale pers weten te halen dan daarvoor. Immers, waarom horen we nooit wat van de andere landen in die regio? Antwoord: omdat die nooit een Amerikaanse president hebben voortgebracht.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify