China politie

Nieuws

24 augustus 2018 door Jeffrey Schipper

Christenvervolging China: Rikko Voorberg vindt het tijd voor een stevig protest

Alle kerken en moskeeën in China moeten de komende week een plan indienen om aan te tonen dat ze hun geloof 'een Chinees gezicht geven' en zich onderwerpen aan de Communistische Partij. Dat is het gevolg van een nieuwe wet, die al heeft geleid tot de sluiting en sloop van tientallen kerken, laat Dit is De Dag weten.

Commentator Rikko Voorberg vindt dat het tijd is om een stevig protest te laten horen. "Zonder enige aankondiging gaan gebouwen gesloopt worden. Wie daartegen protesteert wordt opgesloten. Ook worden kruizen en halve manen verwijderd. Op het moment dat je eist dat een religie zich onderwerpt aan de staat, is een religie niet langer een religie."

Bekijk de volledige boodschap van Rikko:

Reacties

H
Eindelijk hebben we eens wat aan broeder Rikko. Het opnemen voor de verdrukte broeders in China. Zelfs ene Segers heb ik hier nog niet over gehoord. Maar als hij toch bezig is, denk ook eens aan de nu al jarenlange systematische organenroof die op leden van de Falun Gong wordt uitgeoefend. Dat is niets minder dan genocide, maar vanwege de handelsbetrekkingen met China schijnt het te mogen. Immers het is al jarenlang aan de gang en ik hoor er niemand over. Net zoals de moorden in Saudi Arabië. Hoelang kunnen deze misdaden stil gehouden worden?
REAGEER
E
Maar, Chinese gelovigen hebben toch al een Chinees gezicht?
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify