Paus Franciscus

Nieuws

24 augustus 2018 door Katholiek Nieuwsblad

Ieren die daklozen opvangen opgetogen om komst paus

De door kapucijnen gerunde dagopvang voor daklozen bereidt zich met genoegen voor op het bezoek van paus Franciscus, aankomende zaterdag. Dit laat het Katholiek Nieuwsblad weten.

Het Capuchin Day Center for Homeless People in het Ierse Dublin wil in de geest van de Italiaanse heilige “mensen verwelkomen die voedsel nodig hebben, geen huis hebben of in sociale zin uitgesloten zijn, door hun waardigheid te respecteren”. Het centrum biedt zorg en pastorale en materiële hulp zonder te oordelen over de mensen die een beroep op die hulp doen.

In de laatste tien jaar steeg het aantal voedselpakketten die worden klaargemaakt enorm: van drie- tot vierhonderd per week in 2008 tot 1800 per week in 2018. Het Day Center biedt ook medische zorg, waaronder een voetzorgkliniek, oogzorg en een spreekuur voor medisch advies. Drie dagen per week zijn een verpleegster en een dokter aanwezig, twee maal per week een tandarts, en, eens per maand, een aantal kappers.

De paus zal eerst een half uur doorbrengen met een aantal armen. De paus komt naar Ierland in het kader van het World Meeting of Families Festival, een katholieke conferentie over het belang van familie voor de samenleving en het geloof. Volgens Franciscus moet het Wereldgezinscongres in Dublin de gezinnen helpen om hun unieke roeping in Kerk en samenleving te herontdekken.

Lees hier meer in het Katholiek Nieuwsblad. De NOS schreef een achtergrondartikel waarin wordt uitgelegd waarom Ierland niet langer een warm bad is voor de paus. Lees hier het volledige verhaal.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify