Maarten van der Weijden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 augustus 2018 door Jeffrey Schipper

Reformatorisch Dagblad: Zwemtocht Van der Weijden kreeg religieuze trekken

Olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden veroverde deze week talloze Nederlandse harten. "Wat bescheiden begon, groeide uit tot een evenement met religieuze trekken," merkt het Reformatorisch Dagblad op in een hoofdredactioneel commentaar.

De zwemtocht die Maarten van der Weijden de afgelopen dagen langs Friese steden maakte, heeft tot nu toe ruim 3,5 miljoen euro opgebracht. Hoewel Van der Weijden zijn elfstedenzwemtocht voortijdig moest staken, werd hij maandagavond in Leeuwarden gehuldigd. Maandagavond keken 1,4 miljoen mensen naar het tv-verslag van de elfstedenzwemtocht op NPO 1. 

Dat het zwemspektakel "Messiaanse allure" kreeg schrijft het RD toe aan "de uitgekiende media-aandacht, waardoor lezers, luisteraars en kijkers dicht op de huid van de zwemmer zaten". En ook de gekozen route was volgens de hoofdredactie een schot in de roos: die van de Friese Elfstedentocht. "En dan was er nog het doel dat Van der Weijden voor ogen had: de financiering van onderzoek naar kanker."

"Eén ding mag zeker zijn: binnen de christelijke gemeente zijn goede doelen veilig, ook al brengen ze niets van spektakel mee. Barmhartigheid behoort immers tot het merg en gebinte van het christelijk geloof. Weldoen is volstrekt vanzelfsprekend, maar soms is een evenement als in Friesland nodig om iedereen daarop weer attent te maken," aldus de RD-hoofdredactie.

Lees hier het volledige commentaar. Lees ook: Vroeger hadden ze Jezus, nu de lijdende topsporter Maarten.

Reacties

B
"het gaat allemaal 100% veilig met de financiële acties in de christelijke wereld".

Onder welke steen heeft de RD redactie gelegen al die jaren?

Verder vind ik het erg flauw om af te dingen op de prestatie en zijn strijd voor een goed doel , zoals Maarten dat heeft gedaan.

De vergelijking met Yeshua ha Mashiach is ronduit belachelijk, Hij deed wel iets totaal anders en hoogwaardiger, begrijpen ze bij het RD nog wel wat de Mashiach deed en Wie Hij is ?

Shabbath shalom

Ben Kok (joods-chr. pastor)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.