Gezin leest Bijbel

God

24 augustus 2018 door Open Doors

Wat er gebeurt als dit jonge gezin tot geloof komt

“Ik verliet het huis met alleen wat kleding”, vertelt de 31-jarige Moussa uit Tsjaad. Moussa kwam afgelopen december voor het eerst in aanraking met het evangelie. Dit is hem duur komen te staan: Moussa’s familie stootte hem uit en scheidde hem van zijn vrouw en twee kinderen.

Eind vorig jaar ontving Moussa van een vriend het Nieuwe Testament in het Arabisch. Er ging een wereld voor hem open. “Ik ontdekte verzen die erg tegenstrijdig zijn met de islam. En elke keer als ik uitleg vroeg aan de imams konden ze mij geen bevredigende antwoorden geven.” Na een tijdje de Bijbel te hebben bestudeerd, ontdekte Moussa dat de Waarheid in de Bijbel te vinden is. Maar zelfs nog voordat hij ertoe komt zijn geloof te belijden, zet de vervolging in.

Vervolgd om Jezus’ naam
Moussa’s ouders, bij wie Moussa, zijn vrouw Mariam (24) en hun twee kinderen van zeven en een jaar wonen, komen er vrij snel achter dat Moussa gepassioneerd is over het evangelie. Ze houden het niet lang vol om met hem in een huis te wonen en daarom moet hij vertrekken. Moussa verlaat het huis van zijn ouders met alleen wat kleding. Ook Mariams ouders ondernemen snel actie. Mariam en de kinderen worden opgehaald en ver weg naar een broer van haar gebracht.
Moussa verliest niet alleen zijn familie en gezin. Ook alle spullen waarmee hij zijn inkomen verdiende worden hem afgenomen. “Wie achter mij aan wil komen, moet zichzelf verloochenen, zijn kruis op zich nemen en mij volgen” (Matteüs 16:24), wordt werkelijkheid voor Moussa.

Via een evangelische kerk ontvangt de wanhopige Moussa lessen in discipelschap. Hij besluit zijn leven in dienst te stellen van de Here Jezus. Zijn geloof wordt echter direct op de proef gesteld. Op een dag verbranden een groep familieleden de kamer die de kerk voor Moussa huurde. Zijn kleding en slaapplaats gaan verloren. Gemeenteleden helpen Moussa aan een andere kamer.

Gebroken arm
Mariam, inmiddels gearriveerd bij haar broer, is ondertussen geïnteresseerd geraakt in het evangelie. In het geheim neemt ze contact op met Moussa om te zeggen dat ze meer wil weten. De kerk helpt Moussa om het Nieuwe Testament en andere christelijke boeken naar haar te sturen. Mariam besluit voor haar veiligheid de boeken te verstoppen in de bergen. Wanneer er ook maar eventjes gelegenheid is, glipt ze het huis uit om Gods Woord te bestuderen. Op een dag gaat het mis. Haar broer achtervolgt haar en treft haar Bijbellezend aan. Hij is zo kwaad dat hij Mariams rechterarm breekt.

Volharding
Op wonderlijke wijze krijgt Moussa toestemming van Mariams familie om haar en de kinderen te bezoeken. Hij heeft hen emotioneel ondersteund en geld gegeven voor medische zorg. Hoewel Moussa graag wil dat zijn vrouw en kinderen weer bij hem komen wonen, wil hij eerst zorgen voor een stabiel inkomen.

Moussa wil christenen in Nederland één ding in het bijzonder meegeven: “Bid voor hen die mij vervolgen, dat God zelf hun harten verandert en hun ogen opent voor de Waarheid.”

Dit artikel verscheen eerder op de website van Open Doors. Op zaterdag 20 oktober vindt de jaarlijkse Open Doors-dag plaats in de Utrechtse Jaarbeurs. Klik hier voor meer informatie.

Reacties

J
Begrijpen we nu waarom we deze christenen niet naar Nederland laten komen??!!Dit zijn personen, die inmiddels aan den lijve ondervinden wat lijden voor je geloof betekent.

Ook al kennen ze misschien weinig Bijbelse leringen, zij hebben wel een geloof, dat al diep en onwrikbaar verankerd zit in hun Heere en Heiland. Daar hebben ze hun leven voor over!!Als we die naar het westen laten komen, dan blijkt ineens, dat ons geloof uitermate oppervlakkig is. Bij het minste of geringste raken we uit balans. We twijfelen wat af met zijn allen!
REAGEER
Jan Dircks,Zou je wat liefdevoller kunnen antwoorden hier op de site. Veel van de postings die ik van je lees zijn vaak hard en rechtdoorzee. Vergeet alsjeblieft niet dat van alle eigenschappen van de Geest Liefde het grootst is. Je zou anderen kunnen kwetsen en van God kunnen wegjagen. Ik denk niet dat dat je intentie is.

REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify