onthulling

Nieuws

23 augustus 2018 door Dick van den Bos

Christenen protesteren tijdens onthulling satanstempel in VS

Christenen hebben recentelijk geprotesteerd tegen een beeld van de satanische megatempel in de Amerikaanse staat Arkanas. Christenen protesteerden aan de hand van borden met Bijbelverzen tegen het satansbeeld.

CBS News vertelde dat in totaal 150 mensen, zowel satanisten als christenen, aanwezig waren bij de onthulling van het beeld. “Als je een religieus monument mag hebben, dan mogen anderen ook hun monumenten hebben. Als je het daar daar niet mee eens bent, dan zou je er geen enkele mogen hebben”, zei de satanische medeoprichter van de tempel, Ivy Forrester.

Forrester verwijst naar de verschillende Tien Geboden-monumenten in de Verenigde Staten. Op deze stenen beelden zijn de Tien Geboden afgebeeld. In de afgelopen jaren leverden atheïstische groeperingen herhaaldelijk kritiek op deze beelden, omdat in hun ogen het christendom boven andere overtuigingen wordt geplaatst.

Veel christenen die aanwezig waren, hadden borden bij zich. Zo werd Johannes 3:16 gequote: “Want alzo lief had God de wereld, dat Hij zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat een ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat, maar het eeuwige leven heeft.” Een andere quote ging over de Tien Geboden. “Gij zult geen andere goden voor Mijn aangezicht hebben.”

De satanische tempel heeft talloze campagnes gehouden tegen het Tien Geboden-monument. Recentelijk wilden ze het Hooggerechtshof beslist dat het monument ongrondwettelijk is en dat het weggehaald moet worden. Meerdere keren is in het verleden een Tien Geboden-monument vernield.

Reacties

Hoe minder aandacht het krijgt hoe beter.

Alle protesten van christenen zijn koren op de molen van satan. Hij houdt nu eenmaal van alle aandacht.

Bovendien zul je anders denkenden toch de zelfde ruimte moeten gunnen die je zelf neemt/krijgt. De westerse wereld is nu eenmasl geen theocratie meer.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher