G. K. Terreehorst

God

23 augustus 2018 door Jeffrey Schipper

Niemand in mijn omgeving gelooft; wat nu?

'Ik ben niet christelijk opgevoed. Niemand in mijn omgeving gelooft. Alleen ik. Ik heb ooit een Bijbel gekregen en af en toe lees ik daar uit. Ik zou graag willen weten hoe ik God of Jezus echt moet vinden, ik kan toch niet niks doen en verder lezen en bidden? (...) Elke kerk kijkt op een andere manier naar de Bijbel en de ene kerk is strenger dan de andere kerk. Ik weet niet zo goed hoe ik nu verder moet,' aldus een vragensteller via Refoweb.nl. Kandidaat G. K. Terreehorst geeft antwoord.

"Wat bijzonder dat je zo door de Bijbel geraakt bent dat het je niet meer loslaat. Dat betekent dat God in jouw hart en leven werkt," maakt de hersteld hervormde kandidaat uit Apeldoorn duidelijk. "Lees dagelijks in de Bijbel. In het begin zal het misschien moeilijk zijn, maar hoe meer je leest hoe duidelijker het wordt. Er zijn ook genoeg boekjes die je hierbij kunnen helpen. Ga eens naar een christelijke boekhandel en vraag om een boekje over het christelijk geloof.

Christelijk leven betekent inderdaad dat je veel dingen anders of niet doet. Tegelijk is het als het goed is geen minder leven, maar juist een veel beter leven. In je dagelijks leven God dienen en rekening houden met wat Hij wil, geeft rust en vreugde. Er heeft nog nooit iemand spijt gehad van het dienen van God. Elke christen kent de worsteling die jij noemt. Het verlangen naar het oude leven kan er nog lang blijven. Ook dat mag je aan God voorleggen in het gebed. Bidt of Hij je wil helpen.

Uiteindelijk is het ook goed en nodig om je bij een christelijke gemeente aan te sluiten. God wil dat de mensen die in Hem geloven samenkomen om zo samen na te denken over wie God is en om elkaar te bemoedigen en te helpen. Ga op zoek naar een fijne gemeente, waar een Bijbelse prediking is. (...) Ik zal zeggen, let er allereerst op dat men vasthoudt aan de 12 artikelen. Dit is een korte belijdenis die de kern van het christelijk geloof bevat."

Lees hier het volledige antwoord van kand. G. K. Terreehorst.

Reacties

J
Twee schoenverkopers gingen naar Afrika.

De ene stuurde een SMS:

Ze lopen hier allemaal op blote voeten!Kom met eerstvolgende vliegtuig terug!De andere bericht zijn baas:

Laat elke verkoper, die we maar even kunnen missen of nog kunnen aantrekken naar Afrika komen en begin alvast de productie maar in overdrive te zetten, want niemand draagt hier schoenen. Wat een potentieel. Wij zijn de eerste die deze markt gaat aanboren!En dan kunnen wij de Beste Boodschap voor de mensheid niet kwijt???
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher