BlackGospel Experience

Nieuws

23 augustus 2018 door BlackGospel Experience

Uniek blackgospelkoor in de startblokken

Hou je van authentieke gospelmuziek en gospelkoorzang? Of wil je juist daarmee kennismaken en ervaren hoe geweldig het is om in een ‘black american gospel’-koor te zingen? Het swingende collectief BlackGospel Experience introduceert, na diverse koorprojecten en (theater)concerten, nu een nieuw en uniek aanbod voor koorzangers; beleef échte blackgospel, ontwikkel je zangtalent met zangeducatie en treed op met professionele artiesten (ook in het buitenland)!

BlackGospel Experience start binnenkort namelijk een uniek blackgospelkoor genaamd 'BlackGospel Experience Choir' dat bestaat uit diverse regionale/lokale koren; mogelijk ook in jouw omgeving! Per lokaal koor worden 30 tot 100 koorzangers gezocht. Het is een uniek format met een compleet aanbod dat het heel interessant maakt voor koorzangers; zang-educatie (groepslessen zangtechniek, solfège-leer, en meer), swingend gospel-repertoire en veel optreedmogelijkheden in binnen- en buitenland met professionele artiesten.

Blackgospelmuziek laat zich met weinig vergelijken, het swingt de pan uit en wordt vol overtuiging en vreugde gezongen. Iedereen herkent wel ‘Oh Happy Day’, koorzang in de film ‘Sister Act’, Kirk Franklin, Mary Mary, Aretha Franklin en meer. De passie, het plezier, de geloofsbeleving: alles voel je tot in de tenen bij dit genre.

Blackgospel (oftewel black American gospel) is een subgenre van gospelmuziek. Hoewel deze swingende muziekstijl z’n naam te danken heeft aan de oorsprong van dit subgenre, namelijk de zwarte Amerikaanse kerken, wordt het niet gekenmerkt door de huidskleur van de uitvoerende zangers, maar door de specifieke herkenbare zang- en muziekeigenschappen. En alle koorzangers, van welke cultuur dan ook, zowel binnen als buiten christelijke kringen, hebben nu de kans om dit ook in Nederland mee te maken.

Klik hier voor meer informatie.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify