Antonio Guterres

Nieuws

22 augustus 2018 door Christenen voor Israël

VN pleit voor vredesmacht om Gazanen te beschermen tegen Israël

Antonio Guterres, secretaris-generaal van de Verenigde Naties, pleit voor de stationering van een VN-vredesmacht en observatieteams die “fysieke bescherming” zou kunnen bieden aan de Palestijnse Arabieren in Gaza, schrijft Christenen voor Israël.

De VN-macht zou een specifiek mandaat moeten krijgen om te rapporteren over de “bescherming” en “zaken gerelateerd aan het welzijn” van de burgerbevolking in Gaza terwijl men ook medische hulp zou moeten bieden, aldus Guterres. Het hoofd van de VN schreef verder dat een andere optie de uitbreiding van huidige VN-programma’s in Gaza inclusief uitbreiding van humanitaire hulp en ontwikkelingsprojecten in de enclave zou kunnen zijn.

Guterres schreef zijn rapport in opdracht van de Algemene Vergadering van de VN die in juni een resolutie aannam waarin Israël werd veroordeeld voor het gebruiken van “excessief geweld” in Gaza. De resolutie sprak verder met geen woord over de activiteiten van de terreurorganisatie Hamas die al maanden het zuiden van Israël terroriseert met vliegers en ballonnen die ontvlambare materialen en explosieven naar de dorpen en steden in zuid-Israël moeten brengen.

De ‘vliegerjihad’ zoals men in Israël deze aanvallen door Hamas omschrijft, heeft al honderden hectares landbouw- en bosgrond verwoest en leidde anderhalve week geleden bijna tot een nieuwe oorlog nadat Hamas en andere terreurbewegingen in Gaza het zuiden van Israël begonnen te bombarderen met raketten en mortiergranaten.

Lees hier meer op de website van Christenen voor Israël.

Reacties

J
De wereld op zijn kop.

volgens mij moeten de Israëliërs worden beschermd.......
REAGEER
De man is niet goed snik, ook niet als hij hoopt de Gazanen een dienst te bewijzen. De VN zitten al lang en breed met allerlei teams in Gaza. Stel dat ze daar een strijdmacht aan toe zouden voegen, dan zou de situatie zijn dat Israel bestaat uit een stelletje opgefokte lafbekken met veel te veel wapens, die in een echte oorlog nog een deuk in een pakje boter kunnen slaan, dan bied je ze een zwakke tegenstander aan, die blaast Israel dan weg om te laten zien hoe 'moedig' ze zijn. En dan?
REAGEER
S
Ook Lubach liet al zien hoe groot de invloed van de Islam, gespecificeerd, oliestaten is in de VN. Saoedi-Arabië regelt de mensenrechten binnen dat orgaan. Dat is laatste is nog hilarisch. Maar het wordt heel anders als westerse landen om wat voor redenen dan ook legers voor het karretje van oliestaten laten spannen.
REAGEER
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher