Klaagmuur

Nieuws

21 augustus 2018 door Israël Today

Hamas vindt dat ook de Klaagmuur behoort aan de moslims

In een nieuwe publicatie ontkent terreurorganisatie Hamas de band tussen Israël en de Klaagmuur. Volgens de krant van Hamas is de Westelijke muur de eerste verdedigingslinie van de Al-Aqsa moskee, laat Israël Today weten.

De Klaagmuur is het laatste restant van de muur rond de voet van de Tempelberg. Hij werd gebouwd tijdens de periode van de tweede tempel (530 v. Chr. - 70 n. Chr.) en wordt beschouwd als de heiligste plaats van het Jodendom. Na de vernietiging van deze tempel door de Romeinse bezetters in het jaar 70 is alleen deze muur nog zichtbaar overgebleven. Doordat vele joden aan de muur klaagden vanwege de verwoesting van de tempel en de diaspora, wordt de muur door niet-joden ook wel Klaagmuur genoemd.

Pogingen van Israël om de controle over deze plaats over te nemen worden volgens het artikel van Hamas als een oorlogsmisdaad beschouwd. 

Reacties

H
Ik neem aan dat Hamas ook vindt dat Israël aan de moslims toebehoort, net als dat de rest van de hele wereld aan islam toe zou moeten behoren?
REAGEER
H
Waarom is dit nieuws? We weten toch hoe Hamas over Israël denkt? Dus wat is de nieuwswaarde van dit stukje? Pas als Hamas van mening zou veranderen, dan pas is er sprake van een nieuwsfeit en zou dat op CIP mogen komen. Maar zolang niet? Laat Hamas toch in zijn eigen sop gaarkoken en maak er geen woorden meer over vuil.
REAGEER
R
Arutz 7 is een rechtse orthodox-joodse zender en is dus zeer zeker niet het propagandakanaal van Hamas.
Toon meer antwoorden (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify