Church of England

Nieuws

21 augustus 2018 door Dick van den Bos

Sterke toename van het aantal jonge priesters in Engeland

The Church of England rapporteert dat een groeiend aantal jonge mensen priester wil worden. Volgens de laatste metingen is het aantal aanmeldingen van mensen onder de 32 met 32 procent toegenomen ten opzichte van 2016.

Ook het totale aantal mensen dat zich aanmeldde is met 7 procent toegenomen. Een van de priesters in spé is de 21-jarige Ben Brady. Hij wil kerkdiensten leiden, preken, dopen en mensen bezoeken. “De ervaring die ik hiermee opdoe helpt mij in mijn roeping om priester te worden. Het toenemende aantal priesters is een teken van hoop voor de toekomst.”

De directeur van de Church of England’s bedieningsafdeling, Julian Hubbard, zei: “Ik ben zo blij dat de Church of England een toename ziet in het aantal aanmeldingen om priester te worden. We bedanken vanuit ons hart voor de gebeden en het harde werk in alle kerken die betrokken zijn in het begeleiden van deze kandidaten.”

Reacties

H
Voor de Anglicaanse clerus is al in 1534 het celibaat afgeschaft. Priesters mogen dus gewoon trouwen. Dat verklaart waarom wij zoveel horen over seksueel misbruik in de Roomse kerk, maar niet in de Anglicaanse kerk. Houen zo.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify