Nieuws

26 januari 2009 door Rik Bokelman

Handelen uit bewogenheid

In aanwezigheid van ruim duizend Israëlische ondernemers, de minister van Buitenlandse Zaken Tzipi Livni, Likoed leider Benjamin Netanyahu en de minister van Defensie Ehud Barak, ontving Israël Producten Centrum (IPC) in Tel Aviv de Kachol-Lavan-Award uit handen van de minister van Handel en Industrie, Eli Yishai.

Het is voor het eerst in de geschiedenis van deze prestigieuze Award dat een buitenlands bedrijf deze in ontvangst mag nemen.

"Biddend achter Israël staan is onze belangrijkste opdracht"

De Award is een initiatief van organisaties van Israëlische fabrikanten (Manufacturers Association of Israël) en wordt jaarlijks uitgereikt aan Israëlische bedrijven die veel geëxporteerd hebben. Israël is afhankelijk van de export omdat het land zelf nauwelijks beschikt over eigen grondstoffen. De export is met name voor de werkgelegenheid van groot belang.

Betrokken
IPC kreeg de Award vanwege de jarenlange betrokkenheid met Israël. De Israëlische leveranciers waren er met name van onder de indruk dat de 250 consulenten van IPC als vrijwilligers de producten in Nederland verkopen. "Ze doen dit omdat ze de God van Israël liefhebben en daarom ook Zijn volk", zegt IPC-directeur Pieter van Oordt. "Als ik dat aan mijn Israëlische zakenvrienden vertel, vallen ze vaak stil van ontroering."

In een korte toespraak maakte Roger van Oordt, directeur van Christenen voor Israël, de aanwezigen in Tel Aviv duidelijk dat het onze belangrijkste opdracht als christenen is om biddend achter Israël te staan. Want de God van Israël is trouw aan zijn volk en de beloften die hij aan hen heeft gedaan.

Bron: Christenen voor Israël

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher