Raymond Burke

Nieuws

21 augustus 2018 door Jeffrey Schipper

Kardinaal geeft homo's schuld van misbruikschandaal katholiek kerk

Vorige week zijn veel schokkende details naar buiten gekomen naar aanleiding van een vers misbruikschandaal in de katholieke kerk. Meer dan driehonderd priesters zijn beschuldigd van seksueel misbruik van kinderen. Er wordt gezocht naar de oorzaak. Kardinaal Raymond Burke heeft de boosdoener al gevonden: de homo's. Dit melden diverse media.

De kardinaal zei dat het geen fout is van de kerk, maar dat het "daden zijn die komen door de homoseksuele cultuur". Die cultuur zou ook de katholieke kerk hebben beïnvloed, zegt Burke in een interview. De kardinaal voegt toe dat de homocultuur met wortel en tak uitgeroeid zou moeten worden en onderstreept dat seksualiteit volgens hem is bedoeld voor man en vrouw.

Het misbruik speelde zich af over de afgelopen zeventig jaar en is gepleegd in zes van de acht bisdommen in Pennsylvania. Procureur-generaal Josh Shapiro, die dinsdag de resultaten van het onderzoek presenteerde, gaat uit van meer dan duizend slachtoffers. Hij denkt dat veel slachtoffers zich nog niet gemeld hebben.

Burke raadt ouders ook aan om kinderen uit de buurt van homo's en homoseksuele familieleden te houden.

Reacties

J
Het feit dat de RK priesters niet toestaat om te trouwen, is een onbijbelse regel die misbruik in de hand werkt.

De seksuele gevoelens van (ook) priesters kunnen gaan branden en wat kan dan gaan gebeuren als je alleen met mannen en kinderen om gaat?

Uiteraard helemaal fout en misselijkmakend, maar het RK systeem is ziek. Jammer dat Raymond dit niet inziet.

De RK regel werkt homofilie en kindermisbruik in de hand; als de Bijbel niet meer het hoogste gezag heeft, ontstaan er allerlei uitwassen.

H
Ik ben het volledig met Joop eens. Maar homoseksualiteit is niet alleen een plaag voor de Roomse kerk, het slaat ook over op de protestantse kerken, zoals wij regelmatig aan de artikelen op CIP kunnen merken.
J
"Petrus was ook getrouwd en had derhalve ook een schoonmoeder." Ik begrijp niet goed waar dat hebben van een schoonmoeder nu op slaat Nico. Het komt op mij over als zou het hebben van een schoonmoeder narigheid voorkomt en je behoedt voor misstappen. En ik betwijfel of het celibaat homofilie en pedofilie in de hand werkt.
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify