Judith

Nieuws

21 augustus 2018 door Redactie

Judith is fulltime mama, dat wordt niet door iedereen gewaardeerd

De 24-jarige Judith* krijgt van alle kanten kritiek. Ze heeft door een vroege zwangerschap al veel moeilijke keuzes moeten maken. Ondanks de kritiek uit haar omgeving heeft ze besloten om fulltime mama te zijn. Ze doet haar verhaal bij EO BEAM

“Mijn vader en moeder schrokken ontzettend toen ik op mijn twintigste zwanger werd.” Samen met haar vriend Sven besloten ze om het kindje te houden. “Abortus is voor ons geen optie en we houden ontzettend veel van elkaar, dus de baby was welkom.”

Na de geboorte van dochtertje Floor pakte ze haar leven weer op en rondde haar studie af. Ondanks dat ze tijdens haar studie met gigantische pijn leefde. Ze had last van galstenen en moest twee keer geopereerd worden.

'Maar wat mensen ook zeggen, uiteindelijk kies ik voor mijn kinderen, zij staan bovenaan'

Thuis blijven
Ze raakte daarna opnieuw zwanger, inmiddels is haar gezondheid verbeterd. “Nu mijn gezondheid beter is, heb ik er toch voor gekozen thuis te blijven. Dit omdat ik ervan overtuigd ben dat het voor mijn kinderen belangrijk is om veel en vaak bij hun moeder te zijn”, vertelt ze.

Sterke basis
“Ik wil ze een sterke basis meegeven. Ook zitten we in de luxe positie dat Sven genoeg geld verdient om ons te onderhouden. De keuze om thuis te blijven wordt in mijn omgeving niet gewaardeerd. Het beeld heerst dat ik lui ben of dat ik me ontzettend ga vervelen omdat ik als jonge vrouw besluit om thuis te blijven. ‘Wanneer ga je nou eindelijk eens solliciteren?’ vraagt mijn zus bijvoorbeeld regelmatig.”

Schaamte
Ondanks dat Judith achter haar keuzes staat, schaamt ze zich. “Als iemand in een eerste ontmoeting vraagt wat voor werk ik doe, vind ik het lastig om te zeggen dat ik fulltime moeder ben en daar ook echt van geniet. Iedereen moet een steentje bijdragen aan de maatschappij en ik merk soms dat mensen vinden dat ik dat op deze manier niet doe. Maar wat mensen ook zeggen, uiteindelijk kies ik voor mijn kinderen, zij staan bovenaan.”

Dat is ook het advies dat Judith wil meegeven aan iedereen die moeilijke keuzes moet maken. “Heb duidelijk wat jij belangrijk vindt en houd daaraan vast, ook als er kritiek komt.” 

Lees hier het volledige verhaal op de site van EO BEAM.

* Naam gefingeerd om privacyredenen

Reacties

J
Fijn dat er nog zulke moeders zijn.

Jammer dat ze zich ervoor schaamt......

Gewoon wat de Bijbel van moeders vraagt!
REAGEER
Als je kiest voor kinderen neem je daar ook de verantwoordelijkheid voor en laat je niet een ander voor ze zorgen. Super Judith!

Wim de Water
REAGEER
H
Ondanks dat Judith geen betaalde baan heeft, doet ze juist zeer veel voor de maatschappij. Want haar kinderen groeien op als stabiele leden van die maatschappij. Bedenk dat veel meisjes die in de prostitutie zitten uit gestichten komen. Daar hebben ze niet geleerd wat liefde is, dus hebben daarover wat verwrongen ideeën. Bedenk ook dat jongens die in de criminaliteit terecht komen, vaak uit gebroken gezinnen komen. Dat is in de meeste gevallen een gezin zonder vader. Ook homoseksuelen komen vaak uit een vaderloos gezin.
REAGEER
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher