vierhouten

Nieuws

20 augustus 2018 door Dick van den Bos

Wereldrecordpoging in Vierhouten voor de grootste Bijbel ter wereld

Op het Graceland Festival op de Paasheuvel in Vierhouten is men bezig met een interessante prestigestrijd: het wereldrecord ‘de grootste bijbel ter wereld’ verbeteren. Volgens de Nunspeetse notaris Pieter Pieltjes heeft dit een grote kans van slagen.

Wel is voorzichtigheid geboden. Want er is een hele procedure voor, waarbij je aan allerlei eisen moet voldoen. Daar gaan ze naar kijken.

”De Grootste Bijbel” vermeldt de voorkant. Of-ie dat écht is, dat wil zeggen: of de organisatie achter het Guinness Recordboek het daar mee eens is, moet nog blijken, waarschuwt de presentatrice op het podium vooraf. „Daar is een hele procedure voor, waarbij je aan allerlei eisen moet voldoen. Vanmiddag gaan we kijken óf we daaraan voldoen.”

Correct
Voor ”De Grootste Bijbel”, die 36 pagina’s telt, is de vertaling van de Bijbel in Gewone Taal gebruikt. Maar is hij écht compleet, is er geen hoofdstuk overgeslagen? vraagt de presentatrice aan Van Dijk van het NBG. Die is stellig: „Alle 800.000 woorden staan erin.”

Notaris Pieter Pieltjes moet er op toezien dat de procedure om in het Guinness Recordboek te komen correct wordt gevolgd. Hij heeft er wel moed op dat de poging om het huidige record te breken slaagt, zo blijkt. „De grootste Bijbel tot nu toe mat 1,5 meter bij 90 centimeter. Ik kan me voorstellen dat dit goed gaat komen.”

Lees hier meer over de wereldrecordpoging

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify