Religie
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

20 augustus 2018 door Rik Bokelman

Youp van 't Hek na rapport seksueel misbruik in kerk: "Mooie aanleiding voor landelijk religieverbod"

De misbruikaffaire in de katholieke kerk van Pennsylvania is ook Youp van't Hek niet ontgaan. Hij noemt in zijn NRC-column de kerk zelfs een kinderbordeel en ziet een landelijk religieverbod wel zitten.

Youp denkt niet dat de Rooms-Katholieke Kerk echt iets gaat doen met het recente gepubliceerde onderzoek, waaruit blijkt dat kindermisbruik in Pennsylvania schering en inslag was en het vakkundig in de doofpot werd gestopt. "Iedereen weet ondertussen dat die vunzige beroepspedo’s niks gaan uitzoeken en dat er zeker geen maatregelen genomen worden." 

"Komen die kinderglijers eigenlijk in de hemel? Je moet je toch langs Petrus lullen. En die heeft samen met God alles gezien. Jehova is al jaren getuige van al dit aardse gewriemel. Hoe reageert Petrus op dit soort kleuterneukers? De brandende hel? Of heeft hij een ouderwets Rooms oogje dichtgeknepen? Ik vrees het laatste."

"Afgelopen week had ik de neiging om voor een aantal kerken in Amsterdam een handgranaat neer te leggen. Zodat onze verse burgemeester Femke een goede reden had om die kinderbordelen onmiddellijk te sluiten. En misschien zou dat voor Rutte een mooie aanleiding zijn geweest om een algeheel landelijk religieverbod af te kondigen."

Klik hier om de hele column te lezen

Reacties

De uitspraken van Youp zijn een goede aanleiding tot een landelijk verbod op de NRC.
J
Populistisch gezwets van een seniele salonsocialist. Vervang "Kerk" en "religie" hier voor de gelegenheid eens voor "moskee" en "asielzoekers" . Dan heb je Youp en zijn rechtvaardig linkse vriendjes pas echt op de kast....
Een onsportieve reactie van ons (christenen) is niet gepast! Youp confronteert met het gebruikelijk vleugje satire, die we van hem gewend zijn.

Het motorrijden in gezamenlijkheid is niet de aanleiding dat een rechter een verbod oplegt op het bestaansrecht van een zich misdragende motorclub!

Toon meer antwoorden (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.