Arie Slob

Nieuws

20 augustus 2018 door Rik Bokelman

Arie Slob over ziekteperiode: "Ik ben in volle vaart stopgezet"

Minister van Onderwijs en voormalig ChristenUnie fractievoorzitter Arie Slob vertelt in het AD over zijn recente ziektebed. Voor het zomerreces werd hij getroffen door een zware bacteriële infectie. Hij is sinds kort pas hersteld. 

Slob vertelt hoe onder andere Mark Rutte hem meteen opbelde, nadat hij in het ziekenhuis was terechtgekomen. "Toen ik de volgende ochtend in de wachtkamer zat, belde Rutte weer om te vragen hoe het ging. Dat vond ik heel bijzonder. Hij heeft zich echt over mij ontfermd."

De dokters zeiden tegen Slob dat als hij een dag later was gekomen het veel ernstiger was geweest. "Ik mag dankbaar zijn dat ik op tijd in goede handen kwam, het had anders kunnen aflopen."

Bang geweest is hij niet, vertelt hij. "Nee, dat vond ik ook weer mooi. Ik heb ook een paar zekerheden van waaruit ik probeer te leven, dat heeft grote waarde gehad tijdens mijn ziekte. Dat geeft je toch rust."

En die rust heeft met zijn geloof in God te maken. U bedoelt dat u in handen van God bent.

"Er staat altijd iets boven. Dat heeft mij altijd heel veel houvast gegeven. Ik heb wel meer heel moeilijke periodes in mijn leven gehad. Ook al ben je zelf niet ziek, dan kun je nog van alles meemaken. Het is heel fijn te ervaren dat me dat rust en vertrouwen gaf."

"Ik ben in volle vaart stopgezet. Dan valt alles weg wat geen waarde heeft. Dan weet je wat echt belangrijk is op dat moment. 'Waar sta je in het leven, in welke verhouding sta je met de mensen in je gezin?'. Ik vond het ook wel weer verrijkend.''

Foto: Hour of Power

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher