verkrachting

Levensverhaal

20 augustus 2018 door Rik Bokelman

Vicky moest 'haar leven neerleggen' door zich te laten verkrachten door haar voorganger

Vicky (48) vertelt in LINDA magazine hoe ze christen werd en hoe ze 'haar leven moest neerleggen' door zich te laten verkrachten door haar voorganger.

Vicky vertrok op haar twintigste naar Israël om haar verleden te vergeten. Als kind had ze een vader die was vertrokken, een moeder die niet naar haar omkeek en een buurman die haar misbruikte. Ze voelde zich vies en waardeloos. Dat bleef zo, tot ze in contact kwam met christenen in Tel Aviv. 

"Op een avond stond ik op een rots aan zee, vastbesloten om te springen, toen een groepje mensen me aansprak: ‘Wij houden van je. Laat alles achter en ga mee’, zeiden ze. Ik zwichtte, wat had ik te verliezen? De volgende dag trok ik bij ze in. Overdag verkondigden we op straat het woord van God, ’s avonds zongen, praatten en aten we samen. Eindelijk was ik op een plek waar liefde was."

Ze kwam bij de Bikers for Jesus terecht en verhuisde naar Californië. 

Ze had daar echter vanuit haar verleden nog steeds paniekaanvallen.

"Ze lieten me dagen achtereen vasten en bidden om ervan af te komen, maar het werkte niet. Ik voelde me zo’n mislukkeling."

Na 2,5 jaar kwam er een eind aan haar verblijf in Amerika. "De politie deed een inval en arresteerde de dorpsleider voor drugshandel en seksueel misbruik."

Vicky was net zoals iedereen in shock en ging met haar oom mee. 

"Ik was blij dat de oom van een vriendin me meenam naar zijn fellowship, dan hoorde ik toch weer ergens bij. Toen de vrouw van de voorganger daar vroeg of ik bij hen wilde komen wonen en werken, dacht ik: dit is het werk van God. Maar het was gewoon het werk van haar man. Hij wilde me leren ‘mijn leven neer te leggen’ voor God, wat concreet betekende dat hij me opsloot en verkrachtte als hij daar zin in had."

"Het duurde vier jaar."

"Langzaam verloor ik mijn wil om te leven, maar uiteindelijk vluchtte ik in een impuls toch het huis uit – ik rende naar het politiebureau. Daar kenden ze de sekte, maar aangifte doen bleek zinloos: bewijs maar eens dat je iets deed wat je niet wilde."

"Na twintig jaar intensieve therapie gaat het nu best goed met me. De fysieke trauma’s heb ik verwerkt, maar het loslaten van mijn schuldgevoel en het toelaten van mijn eigen gedachten en gevoelens blijft moeilijk."

Koop hier LINDA magazine. Of lees het hele artikel via Blendle.

Reacties

J
Linda, uw verantwoorde bron voor objectief en betrouwbaar christelijk nieuws?

Pruimentijd?
REAGEER
J
Er is kennelijk een LINDA magazine voor nodig om het naar buiten te brengen. Als het aan bovenstaande commentaren ligt komt het niet naar buiten. Is dit soms zo'n onbetaalde rekening van de christenheid?
REAGEER
Ik sluit me graag aan bij het vorige commentaar: weer zo'n artikel over een ver-van-mijn-bed-show; er zit weinig opbouwends in, zeg maar rustig een veroordelend artikel.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify