Israël Palestijnen

Nieuws

17 augustus 2018 door Israël Today

'Wapenstilstand van Hamas en Israël zal mislukken'

Via bemiddeling door Egypte, de Verenigde Naties en de Verenigde Staten wordt er gewerkt aan een wapenstilstand tussen Israël en Hamas. Het is echter zeer twijfelachtig of de partijen tot een akkoord zullen komen, schrijft Israël Today.

De terroristische organisatie Hamas eist een einde aan wat zij noemt ‘de Israëlische blokkade’ van Gaza. De heropening van de grensovergang Keren Shalom, die begin juli gedeeltelijk door Israël werd gesloten, zal niet voldoende zijn. Israël heeft woensdagochtend deze grensovergang heropend en opnieuw commerciële goederen toegelaten in de kustenclave.

Bovendien gooit ook de voorzitter van de Palestijnse Autoriteit (PA) Machmoud Abbas roet in het eten, omdat hij een eventueel wapenstilstand als een overwinning voor Israël beschouwt. Bovendien eist hij dat een toekomstige haven in Gaza onder toezicht moet staan van functionarissen van de PA en niet van Hamas. 

Lees hier meer op de website van Israël Today.

Reacties

H
De ellende met de Gazastrook houdt pas op als Israël de soevereiniteit over dit gebied heeft teruggenomen en de bevolking heeft uitgezet. De vraag is alleen hoelang het duurt voordat Israël dit gaat doen.
J
Toen in 712 AD de eerste arabieren vanuit Marokko Spanje binnen vielen en binnen 20 jaar al tot in Zuid Frankrijk waren doorgedrongen, heeft Karel Martel hen in 732 AD bij Poitier weten tegen te houden.

Het heeft ZEVEN HONDERD JAAR geduurd voordat de laatste arabier uit Spanje weer richting Marokko vertrok.
R
Het uitzetten van een bevolking is een oorlogsmisdaad, nog afgezien van het feit waar ze naartoe zouden moeten. Palestijnen zijn ook mensen, net als Joden.
Toon meer antwoorden (3)
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher