werk

Dagelijks leven

17 augustus 2018 door Dick van den Bos

Bid dit krachtige gebed als je worstelt met je werk

Je werk en financiën kunnen een constante zorg zijn omdat het zo’n groot deel uitmaakt van je dagelijks leven, schrijft Liz Kanoy. Het kan stressvol zijn om niet genoeg geld te maken, angst te hebben om je baan te verliezen of jaloers te zijn op iemand die beter presteert. Soms zou je gewoon op willen geven. Op andere moment heb je iets nodig, iets om jezelf en je familie mee te ondersteunen. Maar de mogelijkheden lijken gering.

Of het nou slecht gesteld is met je huidige baan, of je bent werkeloos en je bent zoekende, mogelijk probeer je controle te krijgen over de situatie. Wanneer we proberen controle te krijgen, hebben we de neiging om snel gestresst te raken en jezelf down te voelen als je niet de gewenste resultaten bereikt. Wat we nodig hebben is om ons ongeduld, verlangen naar zegen en onze verlangens om onze geliefden te steunen en onze pijn vanuit de werkplaats los te laten, neer te leggen aan de voeten van Hem die alles onder controle heeft: Jezus, onze soevereine Redder en Koning.

We hebben een God die met ons meevoelt, en Hij is een God die van ons wil horen, zelfs in onze uitdagende situaties. Onze hemelse vader weet alles dat in onze leven speelt, maar Hij wil nog steeds dat we Hem zoeken. Hij wil dat we Hem vertrouwen en Hij wil ons dichtbij hebben, wat er ook gebeurt in ons leven.

Als je te maken hebt met financiële stress, spreek deze woorden van geloof en hoop over je leven uit:

Lieve God,
U kent mijn noden. U kent mijn verlangen voor een baan, voor werk dat ik leuk vind, en voor de volgende stap in mijn carrière. Ik bid dat U mijn gids bent, terwijl ik aan het zoeken ben naar (beter) werk. Ik wil me eerst focussen op Uw wil voor mijn leven en ik zet al Uw wensen en plannen boven mijn eigen wensen en verlangens. Open deuren naar nieuwe mogelijkheden die U voor mij heeft weggelegd. Rust mij toe met kennis, wijsheid en vaardigheden, zodat ik in staat zal zijn om de volgende stap te zetten. Terwijl ik mijn CV opstel, een sollicitatiebrief schrijf, nieuwe bedrijven benader en in gesprek ga… geef mij woorden om te spreken en de moed om te delen wie ik ben en wat ik kan doen. Geef me vertrouwen dat alleen van U kan komen en geef me ook nederigheid. Ik vertrouw U, Heer – mijn leven is in Uw handen. Laat Uw wil worden gedaan. Dankuwel dat U dichtbij bent in elke stap die ik zet en dat U altijd voorziet in elke nood. Laat dit allemaal tot glorie zijn van Uw naam!

In Jezus naam, amen!

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify