Vaccinatie
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 augustus 2018 door Jeffrey Schipper

Volkskrant-columnist: In Nederland wint religie van gezond verstand

"Gewetensbezwaarde ouders hadden het recht om vaccinatie te weigeren. Met die erfenis zitten wij in zekere zin nog steeds," schrijft columnist Elma Drayer in de Volkskrant.

Het vaccinatiedebat is weer eens opgelaaid. Ruud Coolen, voorzitter van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik, riep eerder deze maand op om ouders die hun kind niet willen vaccineren te korten op de kinderbijslag. Het leverde een storm aan reacties op, meldde EenVandaag. Veel ouders twijfelen of vaccineren zin heeft, maar er zijn ook religieuze motieven. Inenten zou volgens sommigen een gebrek aan Godsvertrouwen uitstralen.

Drayer geeft Coolen groot gelijk, omdat weigerachtige ouders volgens haar andere kinderen in gevaar brengen. "In dit land wint religie het steevast van het gezonde verstand. Welbeschouwd zijn we tegenwoordig zelfs verder van huis. Heden ten dage immers concurreert de aloude God van Nederland met Moeder Natuur én met de god die Internet heet."

Volgens de columnist heeft ons land groot behoefte aan een nieuwe koning Willem I. De koning verplichtte de koepokinenting voor kinderen die staatssteun ontvingen omdat de regering gebruik moest maken van dit ‘onschatbaar geschenk der Voorzienigheid’.

Reacties

J
Ik ben het helemaal eens met Elma Drayer dat:

de Schepper van hemel en aarde de mens verstand gegeven heeft om te gebruiken ten goede.

Bewezen werkzame vaccins behoren m.i. tot de categorie "gebruiken ten goede".Alleen wordt het andere koek, als machtige, invloedrijke en direct betrokken personen beginnen te oreren, dat we vaccins moeten gaan gebruiken om de wereldbevolking te REDUCEREN naar het door "hen wenselijk geacht nivo".Het recht om vaccinatie te weigeren wil ik daarom als "overlevingspolis" tot mijn beschikking hebben!
H
Blind vertrouwen in het medische Gilde is altijd verkeerd. Enige achterdocht is vaak op zijn plaats, al was het alleen maar dat de artsen daardoor worden aangespoord scherp te blijven. We mogen nooit vergeten dat de aids epidemie in Oost Afrika is begonnen als resultaat van een verkeerd uitgevoerd inentingsprogramma van de VN. Deze misdaad is daarna met succes onder het tapijt geveegd, want het waren toch maar negers. Aldus onze mensenredders van de VN die anders steeds hun best doen zich als tegenstanders van racisme voor te doen.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.