Belgie

Nieuws

16 augustus 2018 door Redactie

België onder de loep: artsen helpen kinderen bij euthanasie

België ligt onder een vergrootglas nu er rapporten zijn verschenen over het aantal mensen dat legaal ter dood is gebracht door middel van euthanasie. Het gaat ook om kinderen van 9, 11 en 17 jaar. Dat meldt Christian Post.

Zowel België als Nederland staan bekend om haar relatief losse beleid ten aanzien van euthanasie en zelfhulp bij doding door artsen. Momenteel is ons buurland het enige land waar artsen het leven van een kind kunnen beëindigen als een kind een euthanasieverzoek indient, ongeacht de leeftijd. Dat gebeurde toen de regering haar euthanasiewet in 2014 wijzigde. Sinds 2002 is euthanasie legaal in België.

Dodelijke injecties
Volgens de Washington Post hebben in 2016 en 2017 drie kinderen jonger dan 18 jaar dodelijke injecties toegediend kregen. Dat is gebleken uit een officieel overheidsrapport dat vorige maand werd vrijgegeven.

De oudste van de drie was een 17-jarige die aan spierdystrofie leed. De 11-jarige had taaislijmziekte. De 9-jarige had een hersentumor. De laatste twee zijn wereldwijd de jongst gerapporteerde gevallen waarbij een arts euthanasie heeft toegepast.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify