Kerk van het Vliegend Spaghettimonster

Nieuws

16 augustus 2018 door Jeffrey Schipper

Kerk van het Vliegend Spaghettimonster: Vergiet op hoofd voor foto identiteitsbewijs verboden

De Raad van State heeft woensdag bepaald dat mensen geen vergiet op hun hoofd mogen zetten voor hun pasfoto voor een identiteitsbewijs, laat het ANP weten.

De zaak was aangespannen door Mienke de Wilde uit Nijmegen. De vrouw is pastafari, oftewel een aanhanger van de Kerk van het Vliegend Spaghettimonster. Toen de vrouw twee jaar geleden een identiteitskaart en een rijbewijs aanvroeg, werden haar pasfoto's door de gemeente geweigerd omdat zij een vergiet droeg.

In de regels voor pasfoto's staat dat het hoofd niet bedekt mag zijn, maar dat er een uitzondering wordt gemaakt voor religieuze kleding, zoals een hoofddoek of een tulband. Dat was bij haar ook het geval, zei de vrouw, en ze stapte naar de rechter. Die wees haar eis af, waarop ze naar de Raad van State ging.

Het vergiet is een van de regels van het pastafarisme, maar dat is volgens de Raad van State geen godsdienst of levensovertuiging. Daarom kan er geen uitzondering gemaakt worden.

Lees hier meer over de Kerk van het Vliegend Spaghettimonster.

Foto: Twitter

Reacties

H
Ik begrijp niet dat aan deze groep lolbroeken serieus aandacht wordt besteed. Ze nemen zichzelf niet eens serieus. Het is niet meer dan een groepje mensen die een leuk uitje willen en daarbij gebruik willen maken van de voordelen die de wet aan religieuze groepen biedt. Gewoon klaplopers. Nog niet zo lang geleden zou hier geen enkel woord aan zijn vuilgemaakt.
REAGEER
D
Dit is teveel aandacht voor mensen die geloof hiermee en passant ook belachelijk willen maken. Volstrekt negeren is het beste.

Date Gorter, da-ath.nl
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher