Paniek in metro

Nieuws

15 augustus 2018 door Redactie

Paniek in Spaanse metro: reizigers zien evangelisten aan voor terroristen

Grote chaos in een metro in Valencia. Een groep Duitse evangelisten werd onterecht aangezien voor terroristen. Inmiddels zijn de Duitsers op borgtocht vrijgelaten, meldt Evangelical Focus.

De Duitsers zijn leden van de christelijke groep ‘Werde-Licht’, dat ‘Word een licht’ betekent. Ze bezochten de stad meerdere dagen om een licht te zijn in Valencia. Begin augustus, op een zaterdagavond, namen ze de metro. Ze wilden veel jonge mensen die op weg waren naar het Spaanse nachtleven, bereiken met het goede nieuws. Om hun boodschap goed over te brengen, maakten ze gebruik van een megafoon. 

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Zonde in de metro
“Deze metro is vol zonde en vol alcohol”, zei een van de evangelisten door de megafoon. Het Woord van God zegt…” De evangelist kon zijn boodschap niet afronden, want een reiziger zei plotseling: “We gaan allemaal dood.” Hij realiseerde zich dat zijn woorden negativiteit verspreidden en meldde dat het een grapje was. 

Maar dat mocht niet meer baten. In rap tempo ontstond chaos en paniek in de metro. Mensen probeerden de metro te verlaten. De evangelisten zeiden nog: “Wees niet bang. Wees alleen bang voor zonde.” Mensen vielen over elkaar heen terwijl ze op zoek waren naar veiligheid.

Geen sekte
De Duitsers zijn inmiddels vrijgelaten. Via een video op YouTube (zie hieronder) zegt de leider: “Het was natuurlijk niet onze bedoeling dat de situatie zo gelopen is. Het was niet de originele boodschap van de groep. We zijn geen sekte, maar normale christenen met families en banen.” Het doel van de groep Werde-Licht is om een getuige van Jezus Christus te zijn in verschillende steden. “Jezus is de enige God en Redder.” 

Reacties

In een groep is niets mooiers dan de aandacht te trekken door met elkaar een lied te zingen i.p.v. een megafoon!!
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify