Malediven
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

15 augustus 2018 door Open Doors

Vijf zonnige vakantiebestemmingen waar christenen het zwaar hebben

Tijdens de vakantie mogen we ons verwonderen over de prachtige aarde die de Here God ons gegeven heeft! We gaan op onderzoek uit en ontdekken nieuwe, schitterende plaatsen. Echter, onder de oppervlakte van kleurrijke culturen en exotische oorden schuilt soms een wereld van geestelijke strijd. Een geheime oorlog waarin onze broers en zussen dagelijks te maken hebben met vervolging.

1. De Malediven (13e plaats op de ranglijst)
We zouden deze eilandengroep, die meer dan duizend koraaleilanden telt, een paradijs op aarde kunnen noemen; helder water om te duiken en perfecte golven om te surfen. Er is een grote ‘maar’: het christendom is verre van welkom. In het land wordt elke burger verondersteld moslim te zijn en is er geen religieuze vrijheid. Diensten van buitenlandse christenen worden heel streng gemonitord.

2. India (11e plaats op de ranglijst)
Als we aan India denken, denken we automatisch aan haar rijke cultuur, felgekleurde gewaden en exotische bloemen. De schoonheid van het land staat echter in schril contrast met de onderliggende religieuze en nationale spanningen. Christenen worden door radicale hindoes buitengesloten. Ook gebruiken ze geweld tegen christenen, en wat misschien nog erger is: de regering sluit haar ogen.

3. Mexico (39e plaats op de ranglijst)
In het land van de schitterende stranden en mysterieuze regenwouden is tegelijkertijd veel corruptie en onrust. Dit maakt het voor christenen een moeilijke plek om te leven. Criminele groepen vallen priesters en voorgangers aan en nieuwe gelovigen worden door inheemse leiders aangevallen. Waar de Rooms-Katholieke nog enige privileges behoudt, worden vooral pinkstergemeentes achtergesteld.

4. Vietnam (18e plaats op de ranglijst)
Een bezoek aan Vietnam levert een leuke mix van natuurlijke schoonheid, oude architectuur en heerlijk eten op. Het communistische regime van het land vormt echter een bedreiging voor de christenen die er leven. Ze neemt namelijk wetten aan die de christelijke minderheid benadelen. In plattelandsdorpen worden christenen gezien als verraders van de stamcultuur- en identiteit. Dorpsgenoten werken samen met etnische leiders om gelovigen te vervolgen.

5. Colombia (49e plaats op de ranglijst)
Koffieplantages, stranden, regenwouden en prachtige gebergten: een perfecte vakantiebestemming. Echter, zowel guerrillagroepen als inheemse groepen maken het leven van christenen zwaar. Zo moeten christenen belasting betalen aan guerrilla’s in ruil voor bescherming. Tegelijkertijd ontvangen ze doodsbedreigingen wanneer ze evangeliseren. Ook nieuwe gelovigen in inheemse dorpen hebben het zwaar: ze worden gezien als verraders van hun etnische identiteit.

Moet je nu meteen je vakantieplannen wijzigen? Zeker niet! Toch kan het goed zijn om als christen in het kiezen van een vakantiebestemming bewust te zijn van de mate van christenvervolging in een land. Ben je misschien deze vakantie in een van de ranglijstlanden? Neem wat tijd om lokale christenen te ontmoeten en te bemoedigen.

Dit artikel verscheen eerder op de website van Open Doors. Op zaterdag 20 oktober vindt de jaarlijkse Open Doors-dag plaats in de Utrechtse Jaarbeurs. Klik hier voor meer informatie.

Reacties

J
Ca. 80 % van alle moslim landen hebben een actief beleid om christenen/joden te exploiteren/vervolgen. Het is een schande, dat we niet voor onze vervolgde broeders en zuster in Christus opkomen.

Doen we daar wat aan!! --- Geen BIET!!

NEEN, we gaan nog liever horden personen binnen, die ons westelijk systeem, cultuur en geloof (tenminste wat daar nog flikkerend van over is) tot in de kern haten en die niets liever willen, dan onze samenleving zo snel mogelijk te gaan overheersen en hun ideologie aan ons op te leggen.D
Een christen zou niet naar een moslimland moeten gaan....want zout strooien, krijgt een bijtende nasmaak...als de Heer wil dat je er naar toe gaat, dan moet je gaan...er zijn meer dan 5 landen waar christenen worden vervolgd...ik zie Turkije en VAE er ook niet bij, en Marokko, Egypte...

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.