Batterij

God

15 augustus 2018 door Dick van den Bos

Hoe je Jezus jouw batterij kunt laten opladen

"We komen zo vaak vast te zitten in onze positieve en negatieve ervaringen. We kunnen succes hebben en falen, hoop hebben of frustratie, moed of angst – en dit bepaalt sterk hoe we ons voelen. Wat een geschenk zou het zijn als we vaker zouden zien wat Jezus ziet! Wanneer we de grip op ons eigen leven loslaten en de Schepper toestaan om uit te zoomen naar Zijn perspectief. Hoe anders zou het zijn als we onze moeilijkheden zien door de ogen van God?", schrijven Avi en Hanna Tekle.

"In Israël kan het in de zomermaanden behoorlijk heet zijn. Als je in een woestijnklimaat leeft, kun je dat begrijpen. Zes maanden in de zomer kunnen een eeuwigheid lijken. De hitte is genadeloos en de herinneringen aan regen en cool weer lijken als een droom. Zelfs de kleine moeite van het omgaan met deze hitte kan ervoor zorgen dat alles in het leven moeilijker is.

Vervolgens zijn er ook grote levensbepalende uitdagingen waar sommige communityleden mee te maken hebben: leren hoe te leven als een wees met kleine kinderen, het leven met borstkanker en chemotherapie, grote financiële uitdagingen, ongewenste scheiding, een ziekte die de dokter niet kan behandelen, niet in het leger komen terwijl je er zo hard voor gewerkt en over gedroomd hebt.

Batterij
In de boetepsalmen laat koning David ons zien dat we kunnen uitschreeuwen naar onze hemels Vader, in volle eerlijkheid en oprechtheid vanuit ons hart. Maar hij laat ook zien dat vanuit de diepte van de put van wanhoop, we onze ogen kunnen richten op onze Maker. Hij kan ons neerzetten op vaste grond.

In Jeremia 29:11 lezen we: ‘Want de plannen die ik voor je heb, zegt de Heer, zijn plannen voor vrede en niet voor het kwaad, het is om je hoop en een toekomst te geven.'

Waar je ook bent, ongeacht waar je doorheen gaat, of het groot is of klein, we bidden dat je je ogen zal opslaan naar je Maker. Laat Hem je Zijn perspectief zijn, laat Hem toe jouw batterij op te laden en sta Hem toe om je hoop en een toekomst te geven."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify