Israël Palestijnen

Nieuws

15 augustus 2018 door Jeffrey Schipper

Islamitische Jihad weigert eventuele wapenstilstand met Israël te eerbiedigen

Terreurgroep Islamitische Jihad heeft aangegeven een eventueel wapenstilstandsakkoord met Israël niet te zullen honoreren, laat het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) weten. Islamitische Jihad uit de Gazastrook is een alliantie van verschillende Palestijnse splintergroeperingen, die tot doel hebben de staat Israël te vernietigen.

Dankzij bemiddeling van Egypte en VN-gezant Nickolay Mladenov zijn Israël en Hamas dichtbij een akkoord. In ruil voor een verlichting van de blokkade en opening van de Egyptische grensovergang, staakt Hamas alle aanvallen – inclusief het oplaten van vuurbomvliegers. Arabische media melden dat ondanks zware druk vanuit Egypte, Islamitische Jihad volhoudt het “recht te hebben om te reageren op zionistische agressie.”

Israël en Hamas bestookten elkaar de afgelopen weken over en weer met raketten en luchtaanvallen. Het geweld laaide onlangs op nadat Palestijnse militanten raketten afvuurden op Israël. Volgens het Israëlische leger werden zo'n 150 projectielen op het Heilige land afgevuurd. Het Israëlische leger sloeg vervolgens terug. Het leger Israël bestookte zelf zo’n 140 doelen van Hamas.

Overigens probeert ook de Palestijnse Autoriteit (PA) een akkoord tegen te houden, omdat deze Hamas als machthebber in Gaza legitimeert en de kans op een machtsovername verkleint.

Reacties

H
De PA (Abbas) en de Islamitische Jihad, wie dat ook zijn mogen, zijn tegen elk akkoord dat op dit moment tussen Hamas en Israël in de maak is, hoe dat er ook uit mag zien. Dat betekent dat de huidige oorlog ook straks gewoon doorgaat en Israël uiteindelijk zal nopen de Gazastrook opnieuw in te nemen. Die verovering zal definitief zijn. Israël zal de soevereiniteit over de Gazastrook terugnemen en de bevolking uitzetten naar Egypte. Daarna pas zal het zuiden van Israël weer veilig zijn.
J
Hello Herman,

Dit is de typische "Hudna". een tijdelijke wapenstilstand!Met aan de arabische kant maar EEN doel: herbewapenen en sterker worden.DAARNA de vijand onverhoeds aanvallen, overmeesteren en vernietigen.

dwz: alleen de mannen en jongens worden onthoofd, vrouwen en meisjes worden hun seksslaven en de jonge kinderen worden tot toekomstige soldaten opgeleid.Klus naar tevredenheid geklaard!! Hebben ze van hun "grote voorbeeld" geleerd!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify