Levensverhaal

30 augustus 2018 door Rik Bokelman

Waarom ik God vertrouwen zo moeilijk vind

God vertrouwen is voor Rik Bokelman niet altijd even eenvoudig. Hij flirt weleens met het idee om te scheiden van God. Daar gaat deze eerlijke column over die Rik voor het magazine van Hour of Power schreef.

Als christen is mij altijd geleerd dat je God altijd kunt vertrouwen.

Voor mij betekent God vertrouwen dat ik als het ware getrouwd ben met God. Dat metaforisch getrouwd zijn betekent dat ik ten diepste altijd Gods hand wil vasthouden. En Hij die van mij. En het betekent dat ik de rest van mijn leven met Hem door het leven wil gaan. In goede en slechte tijden, in voorspoed en tegenspoed, in gezondheid en ziekte, wanneer ik Hem begrijp, maar ook wanneer ik Hem helemaal niet begrijp.  

Onvoorwaardelijk. Voor altijd.

En juist dat vind ik zo lastig.

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Want soms heb ik gewoon even geen zin in God. Dan ben ik gewoon chagrijnig en wil ik even alleen zijn. Dan begrijp ik Hem niet en voel ik me vervreemd van Hem. Dan komt Hij te dichtbij, of is Hij juist nergens te bekennen. Terwijl ik Hem op dat moment zo hard nodig heb. Wil ik linksaf en Hij rechtsaf. Dan voelen Hij en ik te verschillend, uit elkaar gegroeid zelfs. Of dan krijgt Hij van mij de wind van voren omdat Hij m’n vrienden meer aandacht, liefde en zegeningen lijkt te geven dan zijn bloedeigen Rik. Dan ben ik jaloers.

Ik flirt dan ook wel eens met het idee Hem te verlaten. Om te gaan scheiden van God..

Maar ja, denk ik dan. Als ik stop met God te vertrouwen, wat is dan het alternatief? 

Wellicht heb ik te hoge verwachtingen van mijn relatie met God. Verlang ik te sterk naar het perfecte plaatje. Wat trouwens per definitie onmogelijk is – dat perfecte plaatje - omdat ik niet perfect ben. Ook al is Hij dat wel (en komt het mij goed uit dat liever te ontkennen). 

Je leest het goed. 

Op God vertrouwen is net als ieder goed en slecht huwelijk: een hele opgave.

De column van Rik is verschenen in het magazine van Hour of Power.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher