John Gray

Nieuws

14 augustus 2018 door Jeffrey Schipper

Predikant vergelijkt zijn ontmoeting met Trump met Jezus en Zacheüs

De Amerikaanse predikant John Gray was onlangs helemaal in z'n nopjes. Aanleiding was een rondetafelgesprek met niemand minder dan de Amerikaanse president Donald Trump. Gray vergeleek dit moment met de ontmoeting tussen Jezus en belastinginner Zacheüs, melden diverse media.

De voorganger van de Relentless Church besprak woensdag in het Witte Huis samen met twintig andere predikanten allerlei belangrijke kwesties uit zijn stad Greenville. Via Instagram kreeg Gray kritiek van een collega vanwege het feit dat hij op de uitnodiging van Trump is in gegaan. Voorganger Keith McQueen beschrijft Trump als "een egoïstische, vrouwonvriendelijke en narcistische clown die ruzie zoekt en verdeeldheid zaait". In zijn kritiek verwijst hij naar Spreuken 14:7, 'Ga een dwaze man uit de weg: van zijn lippen zult u geen kennis opdoen.'

Gray reageerde als volgt: "Als je met iemand in gesprek gaat, wil dat niet zeggen dat je zijn of haar gedrag goedkeurt. Als dat wel zo zou zijn zou Jezus ook niet in gesprek zijn gegaan met Zacheüs en kon hij niet in gezelschap van melaatsen verkeren. Jezus wilde een vriend zijn voor zondaren en tollenaren. Keurde hij daarmee het gedrag van Zacheüs goed? Nee, natuurlijk niet. (...) De Schrift maakt duidelijk wat je moet doen bij een meningsverschil. Dat begint bij een een-op-eengesprek."

Zacheüs werkte voor de Romeinse bezetter en verdiende daar goed aan. Hij inde voor hen de belastingen, maar had er geen enkele moeite mee om een flink bedrag in zijn eigen zak te steken. Lees ook: Vijf lessen van Zacheüs.

Reacties

R
Mooi dat ds Gray een vergelijking trekt tussen president Trump en Zacheus. Nu de bekering nog.
J
Als je luistert naar de woorden van de spreker, dan vertelt hij, dat president Trump juist als enige president uit de afgelopen decennia oog heeft voor de problemen van minderheden, zoals "blacks" en er ook werkelijk iets aan doet (terwijl hij pas kort president is)!Hoef je dus niet te vragen wat al die voorgangers voor " geweldenaren: all talk NO ACTION" geweest zijn op dit terrein!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify